19.08.2019  |  SCM 4.0

UPS tester og investerer i førerløse lastbiler

Distributionsgiganten UPS har købt sig ind i den kinesisk-amerikanske transportvirksomhed TuSimple, der laver autonome transportløsninger. Sammen har de to selskaber – lidt under radaren – testet løsningen i Arizona. Besparelser på 30 procent i vente, mener TuSimple.

Gennem sin investeringsdivision, UPS Ventures, har logistikkæmpen UPS investeret i en mindre del af aktierne i den kinesisk-amerikanske startup TuSimple, der har førerløse transportløsninger som sit omdrejningspunkt.

Læs også: UPS skruer op for servicen med nyt dronefirma

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Siden maj 2019 har de to partnere – lidt uden for mediernes søgelys, som The Verge bemærker – testet den selvkørende løsning på landevejene mellem Phoenix og Tucson i delstaten Arizona, i samme område som det to uger lange testforløb, TuSimple afviklede sammen med det amerikanske postvæsen tidligere i år.

Testkørslerne foregår med en chauffør og en tekniker i lastbilens førerhus, og undervejs overvåger og registrerer TuSimple og UPS forskellige data om den distance, lastbilen kører autonomt, tidsforbrug og sikkerhedsaspekter.

Med teknologien på plads vurderer TuSimple at de kan skære 30 procent af UPS’ udgifter til tredjepartslogistikoperatører, som selskabet engagerer i højsæsonerne.

”Selvom fuldt autonome, førerløse køretøjer stadig har en del udvikling og reguleringsarbejde foran sig, så ser vi med stor spænding på de fremskridt inden for bremsning og andre teknologier, virksomheder som TuSimple opnår. Alle disse teknologier byder på markante fordele inde for både sikkerhed og andre områder længe inden visionen om autonome køretøjer er blevet til virkelighed”, siger Chief Strategy and Transformation Officer for UPS, Scott Price.

Læs også: Forsendelse og levering gennemført helt uden menneskelig involvering

Testforløbet med TuSimple er en del af teknologiinvesteringerne i UPS’ Global Smart Logistics Network, hvor selskabet også poster penge i IoT, kunstig intelligens og advanced analytics for at øge brændstofeffektiviteten og forbedre sin service over for kunderne.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere