14.08.2019  |  Branchenyt

Forsendelse og levering gennemført helt uden menneskelig involvering

Loadsmart har gennemført den første automatiserede forsendelse og levering med Starsky Robotics' lastbiler. Det betød, at der under forsendelsen slet ikke var brug for menneskelig involvering.

Et samarbejde mellem Starsky Robotics og den digitale virksomhed Loadsmart gør, at forsendelse, fragt og levering af vare for første gang er foregået helt uden menneskelig indblanding. Det fortæller Loadsmart på sin hjemmeside.

Læs også: Starsky Robotics når nye højder inden for autonom kørsel

På længere sigt kan den autonome forsyningskæde være en hjælp til transportselskabernes problemer med at skaffe chauffører. Lastbilskørsel er en vigtig del af den amerikanske økonomi og står for 70 procent af al fragt. I de senere år er efterspørgslen dog steget markant, hvilket altså har medført en mangel på lastbilchauffører.

“Det er ikke unormalt for et traditionelt transportselskab at have fem fuldtidsansatte, der er involveret i at afsende hver lastbil med hver last. Ved at integrere e-mæglere som Loadsmart eliminerer vi al menneskelig indblanding, mens vi kan fokusere på sikkerheden ved de førerløse lastbiler”, siger CEO og stifter af Starsky Robotics, Stegan Seltz-Axmacher.

Kundenetværk forbundet med Starskys flåde
Som en del af samarbejdet har Loadsmart forbundet sit netværk af kunder med Starskys flåde af selvkørende lastbiler ved at integrere Loadsmarts automatiserede forsendelses-API med Starskys Hutch API.

Det har resulteret i, at Starsky altså nu er i stand til at afsende sine lastbiler automatisk uden menneskelig indblanding, mens Loadsmart kan udvide sin automatisering af forsendelsesprocessen og på den måde hjælpe kunderne til at fragte flere vare med færre lastbiler.

Læs også: Lastbilen har kurs mod den førerløse fremtid

“Vores evne til at forbinde afsenderes efterspørgsler med autonom kapacitet vil ændre hele branchen. Når vi ved, hvor og hvornår en lastbil er tilgængelig, samt hvor den gerne vil hen, kan vi samtidig forbedre vores evne til at prissætte og booke den bedste last til en specifik lastbil”, siger vicepræsident for produkter hos Loadsmart, Hunter Yaw.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere