14.04.2016  |  Lager & distribution

England snart klar med platooningtest

Den europæiske testkørsel af forbundne lastbiler i konvojer er netop afsluttet - nu kommer englænderne på banen.

For nylig kunne SCM.dk fra nærmste hold berette om det fælleseuropæiske platooningforsøg via en reportage fra forsædet i den konvoj, der bl.a. krydsede Danmark. Alle seks lastbiler fra henholdsvis Volvo og Scania nåede sammen med de andre testkonvojer, der kom sydfra, sikkert i hollandsk havn den 6. april. Og nu kører lastbilkonvojer med radar, optisk sensorer og wifi snart også rundt i England.

Læs også: Scania og Ericsson i samarbejde om grøn transportteknologi

Senere i år har de britiske myndigheder således planer om at teste platooning på egne motorveje. Konvojerne skal ifølge det britiske medie The Telegraph bestå af 10 lastbiler og sandsynligvis foregå på en strækning i Cumbria.

Storbritannien er globalt førende i at få chaufførløse køretøjer ud på vejene. Det skyldes en national konsensus og lovgivningsmæssig klarhed, som andre lande ikke kan hamle op med.

Et eksempel er Staterne på den anden side af Atlanten. Dér er test af chaufførløse køretøjer i offentligheden kun lovlige i otte ud af 50 stater. Af disse otte har kun fire stater specifikke love om autonome kørertøjer, og selv de love harmonerer ikke, hvilket gør det svært at satse og udvikle på teknologien, oplyser The Telegraph.

Læs mere om European Truck Platooning Challenge 2016 her.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere