23.06.2021  |  Strategi & ledelse

Dachsers fremgang fortsætter i Norden trods corona

DACHSERs nordiske koncern præsterer et rekordresultat for 2020 med en omsætning på 1.279 millioner kroner og et resultat før skat på 69,0 millioner kroner – en stigning på mere end 30 procent i forhold til 2019. Dermed fortsætter fremgangen for DACHSER Nordic på trods af, at 2020 står i coronapandemiens skygge.

På trods af sin usikkerhed har 2020 været et godt år for Dachser Nordic, som har oplevet en stigning i omsætning på mere end 30 procent i forhold til 2019.

Det skriver Dachser selv i en pressemeddelelse.

Læs også: Frode Laursen leverer både godt 2020-resultat og konkrete klimamål

 “De flotte resultater for 2020 bærer præg af, at vi har holdt vores løfte om at være en stabil logistikpartner for vores kunder under hele coronakrisen,” siger René Sidor, som er Managing Director for Dachser Nordic. ”Vi følger vores fastlagte strategi og styrker fortsat vores markedsposition inden for vores kerneforretning, og dermed er vi endnu et skridt tættere på at realisere vores mål om at være den foretrukne stykgodspartner i Norden.”

Flotte resultater på tværs af Norden

Årsregnskaberne for 2020 viser generelt et øget resultat før skat for alle tre selskaber i DACHSER Nordic: DACHSER Denmark A/S, DACHSER Norway AS og DACHSER Sweden AB.

”Vi fortsætter den positive udvikling i Danmark, Norge og Sverige, som vi har oplevet de seneste år”, fastslår René Sidor. ”Vi har været fuldt operationsdygtige i hele vores europæiske netværk, og vi har fortsat kunnet køre med vores daglige linjebiler fra Skandinavien til hele Europa. Dette har kun kunnet lade sig gøre i kraft af vores tætte dialog med vores samarbejdspartnere, som har udvist en imponerende fleksibilitet i forhold til det volatile marked.”

Læs også: Ovenpå opkøb leverer SDK FREJA stærkt årsresultat

DACHSER Denmarks aktiviteter for både European Logistics og Air & Sea Logistics har udviklet sig positivt på trods af et lille fald i omsætningen, hvilket skyldes et lavere omkostningsgrundlag og en forbedret effektivitet. Overordnet set har DACHSERs forretningsområde for sø- og luftfragt draget fordel af at have sin egenkontrollerede charterluftfragtkapacitet i 2020, og de favorable fragtrater for interkontinentale transporter har også bidraget til resultatet.

Begge divisioner i DACHSER Sweden har kunnet fortsætte den positive kurve både med hensyn til omsætning og resultat, men størst var fremgangen for det norske datterselskab for European Logistics, der igen præsterede en markant stigning både i omsætning og resultat. Resultatet før skat øgede med godt 70 procent fra 23,1 millioner norske kroner i 2019 til godt 39,3 millioner norske kroner i 2020.

Nye krav

Selvom Dachser har formået at imødekomme kundernes krav og forventninger, kan man mærke en forandring i, hvad kunderne ønsker i den nordiske logistikkoncern.

”Vi følger vores kunders forsyningskæder og tager højde for eventuelle ændringer i deres behov. Blandt andet oplever vi nye krav til mere miljøvenlig transport. Det imødekommer vi ved at arbejde med dette på et nordisk niveau og stille krav til vores samarbejdspartnere om euronormer og CO2-reduktion. Vi har allerede et samarbejde med Oslo Kommune omkring City Distribution, og Københavns Kommune har ligeledes opsat klimamål, som vi ønsker at bidrage til at nå”, fortæller René Sidor.

Læs også: Dansk industri afslutter 2020 med gode resultater

Dermed er fokusområderne for 2021 på plads. Den nordiske direktør ser optimistisk på et år, der indtil videre har båret præg af vaccineudrulning som et lys for enden af pandemien og en yderligere stabilisering af godsmængderne.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere