Omsætning

E-handel

Postnord går ud af 2. kvartal med fald i omsætning

Stigende brændstofpriser, manglende kapacitet og faldende pakkemængder er alle tre blandt årsagerne til, at Postnords omsætning i 2022’s andet kvartal er faldet 5 procent sammenlignet med samme periode året før.

Branchenyt

Detailsalget faldt i maj

Mens forbrugernes forventninger til økonomien falder, gør salget i detailhandlen det også.

Branchenyt

Pakkeboom skaber milliardomsætning hos BEUMER

Automatiseringsvirksomheden BEUMER Group A/S har i årsregnskabet 2021 præsteret en bundlinje på 142 millioner kroner. Resultatet er primært drevet af en god efterspørgsel fra fragt- og pakkefirmaer, der fortsat har travlt.

E-handel

Er festen forbi? Dansk e-handel ramt af salgsdyk og tårnhøje omkostninger

Vigende salg og tårnhøje priser på alt fra varer til levering og energi presser de danske netbutikker, viser ny undersøgelse fra Dansk Erhverv. ”Der er ikke panik, men især de lidt mindre virksomheder begynder at mærke presset”, forklarer e-handelsdirektør Niels Ralund.

Lager & distribution

Postnord taber omsætning efter fald i e-handel

Resultatet i 1. kvartal i 2022 er påvirket af en kraftig tilbagegang i e-handel. I alt er pakkemængden faldet med 10 procent sammenlignet med året før, mens omsætningen er faldet med seks procent.

Produktion

Industrien fortsætter tårnhøjt produktionsniveau

Den danske industri ser ikke ud til at være markant påvirket af hverken stigende energipriser eller krigen i Ukraine. Både produktionen og omsætningen er generelt set steget i december-februar sammenlignet med de tre foregående måneder.

Branchenyt

SDK FREJA mangedobler bundlinjen i nyt regnskab

Til trods for et år præget af pressede forsyningskæder samt opgaven med at skulle integrere to virksomheder til én, har danske SDK FREJA leveret sit bedste regnskab nogensinde med en omsætning på over 6 milliarder kroner og et overskud før skat på 244 millioner.

Strategi & ledelse

Fordoblet omsætning får emballage-virksomhed til at sætte turbo på digitaliseringen

Svenske Bollebygds Emballage ser frem mod et år med en fordobling af omsætningen. Af den grund har man allieret sig med Nicholaisen, som rådgiver virksomheden i investeringer i ny teknologi og maskiner såvel som optimeringer, så produktionen kan følge med den kraftigt stigende efterspørgsel.

Branchenyt

Frode Laursen leverer grønne resultater side om side med økonomiske

Ændrede rammevilkår og kapacitetsmangel satte sit præg på Frode Laursens økonomiske resultater i 2021, der på trods af stigende omsætning ikke kan matche 2020’s overskud. Til gengæld lykkedes det Frode Laursen at sænke sine CO2-emissioner med 9 procent.

Branchenyt

Omsætningsrekord i danske handelsvirksomheder

2021 har på mange måder været et atypisk år for handelsvirksomheder i Danmark. På trods af de negative begivenheder har engroshandlen rent faktisk haft et historisk godt år, når der dykkes ned i branchernes nøgletal.

Branchenyt

Aarhus Havn opnår solidt årsresultat på uroligt marked

Selvom 2021 var året, hvor de internationale forsyningskæder brød sammen, lykkedes det Aarhus Havn at realisere en omsætning på 288 millioner kroner svarende til en fremgang på 10 procent i forhold til året før.

Branchenyt

Rekordstor omsætning i den danske industri

Dansk industri oplever en omsætning i vækst. Det er blandt andet under påvirkning af stigende priser på råolie. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere