27.05.2021  |  Strategi & ledelse

Frode Laursen leverer både godt 2020-resultat og konkrete klimamål

Frode Laursen kommer ud af 2020 med overskud på trods of usikkerhederne ved corona-pandemien. Samtidig sætter selskabet konkrete mål for at reducere CO2-udslip i Frode Laursen Gruppen.

Det var ledelsens forventning, at omsætning og indtjening i 2020 ville være præget af usikkerhed, der delvist skyldtes corona-pandemien, der gjorde det vanskeligere og dyrere at afvikle lagerlogistik og transportopgaver. Alligevel er det lykkedes for selskabet at komme igennem året med et resultat før skat, der er steget fra 28 millioner kroner i 2019 til 51 millioner kroner i 2020. Det skyldes især effektive og agile processer, moderne og digitale systemer samt en fantastisk indsats fra alle medarbejdere.

”Det er imponerende, hvordan alle medarbejdere har håndteret denne meget specielle tid”, siger økonomidirektør Dennis Rytter i en pressemeddelelse.

Ledelsen forventer, at 2021 stadig præges af en vis usikkerhed omkring udviklingen i omsætning og indtjening. Både på grund af Corona-pandemien, og også på baggrund af bl.a. væsentlige ændringer i rammevilkårene for transportbranchen.

35 procent mindre CO2-udledning i 2030

Den grønne agenda blev endnu mere fremtrædende i Frode Laursen gruppen i 2020, hvor virksomheden valgte at sætte et helt konkret mål for, hvor meget gruppens CO2-udslip skal reduceres. I 2030 skal den samlede CO2-udledning fra Frode Laursen gruppen således være reduceret med 35 procent. Øget brug af alternative brændstoffer, teknologiske investeringer, fokus på kørestil og en klar vision for bæredygtigt byggeri er nogle af de tiltag, der skal indfri målsætningen.

”Vi har nu sat mål for vores miljøpåvirkning, til trods for den fortsatte usikkerhed med rammevilkår, og forventer at fortsætte implementering af miljøvenlige teknologier for at nå vores ambitiøse mål”, siger Dennis Rytter.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere