Coronakrise

Branchenyt

Nethandel vokser og slår ny rekord

Coronakrisen har fået flere til at handle markant mere online, og i foråret slog de danske forbrugere en rekord. Der blev indkøbt for 93,8 milliarder kroner på nettet. Det viser Dansk Erhvervs seneste e-handelsanalyse.

Lager & distribution

Branche glæder sig over flere skibe i danske havne

Hos brancheorganisationen Danske Havne er man glade for nye tal, der viser, at der i juni i år anløb næsten 25 flere fragtskibe i danske havne end året før. ”Husk på, at øget skibsaktivitet giver mere arbejde - også udenfor havnene”, minder organisationen om.

Lager & distribution

Den søbårne handel er tilbage på rette kurs

Efter et mindre dyk i flere segmenter under udbruddet af COVID-19 er den søbårne handel nu tilbage på rette kurs – og faktisk på højere niveau end før pandemien. Det viser en ny analyse fra Danske Rederier.

Branchenyt

Hydraulik-virksomheds nye millionordre markerer investeringslystens retur

Hos den nordjyske hydraulikvirksomhed Serman & Tipsmark mærker man for alvor, at markedet er begyndt at vågne op igen efter et uforudsigeligt corona-år. At investeringslysten atter er vakt ser man ved, at virksomheden netop har vundet sit andet store offentlige udbud på under et år.

Strategi & ledelse

Frode Laursen leverer både godt 2020-resultat og konkrete klimamål

Frode Laursen kommer ud af 2020 med overskud på trods of usikkerhederne ved corona-pandemien. Samtidig sætter selskabet konkrete mål for at reducere CO2-udslip i Frode Laursen Gruppen.

Strategi & ledelse

Corona med til at skabe rekordår for Industriens Fond

Aldrig før har Industriens Fond sat så mange projekter og aktiviteter i gang i løbet af ét år. Blandt andet fordi 2020 på mange måder var et anderledes og udfordrende år for dansk erhvervsliv.

Sourcing

Mangel på mikrochips kan vare frem til 2023

Vandmangel og coronaudbrud i Taiwan og Sydkorea forsinker produktionen af mikrochips og halvledere, som er essentielle komponenter i produktionen af biler. Ny rapport vurderer, at underskuddet af mikrochips kan vare ved indtil andet kvartal af 2023.

Branchenyt

Stibo Systems vender forventet underskud til plus

Århusianske Stibo Systems, som arbejder med master data management-løsninger, opnår en rekordomsætning efter voksende efterspørgsel under pandemien.

Branchenyt

Hos DFDS har man igen travlt med fragt, men passagerne lader vente på sig

Volumen af både fragt og passagerer tog et dyk, da verden lukkede ned sidste forår. Men når det kommer til fragt, er verden igen vendt tilbage til normal, viser nye tal fra DFDS.

Lager & distribution

Lagerlokaler bliver revet væk i Vestjylland

Trods coronakrisen er der tre kvartaler i træk blevet færre ledige lager- og produktionslokaler i Vestjylland, viser tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Efterspørgslen er særlig stor i Herning og Ikast, fortæller to lokale erhvervsmæglere.

Strategi & ledelse

Med nyt projekt skal SMV’er gentænke forretningen efter corona

Skræddersyede virksomhedsforløb skal styrke SMV’ers kompetencer i at fremtidssikre, udvikle og gentænke deres forretningsmodeller i et nyt forskningsprojekt ved Center for Små og Mellemstore Virksomheder ved Aarhus Universitet. Projektet støttes af Industriens Fond.

Strategi & ledelse

Danske topledere har igen høje vækstforventninger

Mens coronakrisen fik verdensøkonomien til at gå i knæ i 2020 efterfulgt af CEO’ers forventninger, ser 2021 anderledes positiv ud. En rundspørge blandt både adm. direktører i Danmark og globalt foretaget af PwC, viser at optimismen er på vej tilbage ind på direktionsgangene.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere