20.04.2021  |  Strategi & ledelse

Corona med til at skabe rekordår for Industriens Fond

Aldrig før har Industriens Fond sat så mange projekter og aktiviteter i gang i løbet af ét år. Blandt andet fordi 2020 på mange måder var et anderledes og udfordrende år for dansk erhvervsliv.

Det forgangne år var et begivenhedsrigt år for dansk erhvervsliv. På godt og ondt, men desværre mest det sidste. Begivenhedsrigt var det også hos Industriens Fond, hvor mere end 500 projektforslag blev drøftet af fondens bestyrelse i løbet af 2020. Af dem blev 124 projekter søsat.

Ud over den særlige corona-indsats, der kommer i direkte berøring med mere end 3.000 virksomheder, så engagerede Industriens Fond sig også i en række andre aktiviteter i løbet af 2020.

”Vi arbejder for at fremme dansk erhvervslivs konkurrenceevne. Og det er klart, at vi er nødt til at reagere snarrådigt, når en krise rammer de danske virksomheder med så hård kraft som coronakrisen har gjort. Men først og fremmest har vi de langsigtede briller på når vi arbejder – og det har vi også haft i det meste af 2020. Gennem dem har vi sat en række projekter i søen med fokus på emner som internationalisering, bæredygtig produktion, digitalisering og ny teknologi, samt cybersikkerhed”, siger Industriens Fonds adm. direktør Thomas Hofman-Bang.

Han peger blandt andet på den særlige temaindkaldelse om datadreven vækst, som førte til at 55 millioner kroner blev bevilliget til fem nye projekter, der nu er igangsat med fokus på blandt andet dataindsamling og kunstig intelligens.

Med dansk erhvervslivs konkurrenceevne som den primære drivkraft besluttede Industriens Fond også at etablere Dansk Konkurrenceevneråd i 2020. Ambitionen er at skabe en bred samfundssamtale om dansk konkurrenceevne – blandt andet via hashtagget #WHYdk på de sociale medier.

Læs også: Regering bør styrke dansk konkurrenceevne med øget momskontrol

”For at kunne fremme dansk erhvervslivs konkurrenceevne bedst muligt, så er vi nødt til at finde ud af hvad begrebet reelt dækker over, og hvilke mekanismer der gør sig gældende når danske virksomheder møder konkurrenterne ude i markedet. Med den viden, kan vi bedre skabe maksimal effekt. Hvad er det der gør, at kunder, samarbejdspartnere, investorer og talenter fra udlandet vælger Danmark og danske varer til? Og hvordan sikrer vi, at de bliver ved med at gøre det i fremtiden – og gerne i stigende omfang? Det er noget af det vi er nysgerrige på, når vi med Dansk Konkurrenceevneråd stiller spørgsmålet ’hvorfor Danmark?’ og inviterer alle til at komme med svar”, siger Thomas Hofman-Bang om det nye råd, der består af 20 markante profiler fra forskellige dele af dansk erhvervsliv.

I alt uddelte Industriens Fond 332 mio. kroner i 2020. Det er det højeste uddelingsbeløb i fondens historie. I 2021 vil der fortsat være fokus på emner som bæredygtig produktion, internationalisering, cybersikkerhed, digitalisering og ny teknologi.

Men hele arbejdet med erhvervslivets kriseparathed, resiliens og evne til at innovere sig igennem kriser, kommer også til at spille en rolle i indeværende år. Både fordi coronakrisen fortsat spiller en stor rolle, men også fordi fonden i 2021 har lavet en særlig temaindkaldelse, der handler om virksomheders evne til at omdanne kriser til konkurrencekraft.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere