Corona med til at skabe rekordår for Industriens Fond

Aldrig før har Industriens Fond sat så mange projekter og aktiviteter i gang i løbet af ét år. Blandt andet fordi 2020 på mange måder var et anderledes og udfordrende år for dansk erhvervsliv.

Industriens Fond støtter projekter og aktiviteter der fremmer dansk erhvervslivs konkurrenceevne. Foto: Industriens Fond..

20.04.2021

SCM.dk

Det forgangne år var et begivenhedsrigt år for dansk erhvervsliv. På godt og ondt, men desværre mest det sidste. Begivenhedsrigt var det også hos Industriens Fond, hvor mere end 500 projektforslag blev drøftet af fondens bestyrelse i løbet af 2020. Af dem blev 124 projekter søsat.

Ud over den særlige corona-indsats, der kommer i direkte berøring med mere end 3.000 virksomheder, så engagerede Industriens Fond sig også i en række andre aktiviteter i løbet af 2020.

”Vi arbejder for at fremme dansk erhvervslivs konkurrenceevne. Og det er klart, at vi er nødt til at reagere snarrådigt, når en krise rammer de danske virksomheder med så hård kraft som coronakrisen har gjort. Men først og fremmest har vi de langsigtede briller på når vi arbejder – og det har vi også haft i det meste af 2020. Gennem dem har vi sat en række projekter i søen med fokus på emner som internationalisering, bæredygtig produktion, digitalisering og ny teknologi, samt cybersikkerhed”, siger Industriens Fonds adm. direktør Thomas Hofman-Bang.

Han peger blandt andet på den særlige temaindkaldelse om datadreven vækst, som førte til at 55 millioner kroner blev bevilliget til fem nye projekter, der nu er igangsat med fokus på blandt andet dataindsamling og kunstig intelligens.

Med dansk erhvervslivs konkurrenceevne som den primære drivkraft besluttede Industriens Fond også at etablere Dansk Konkurrenceevneråd i 2020. Ambitionen er at skabe en bred samfundssamtale om dansk konkurrenceevne – blandt andet via hashtagget #WHYdk på de sociale medier.

Læs også: Regering bør styrke dansk konkurrenceevne med øget momskontrol

”For at kunne fremme dansk erhvervslivs konkurrenceevne bedst muligt, så er vi nødt til at finde ud af hvad begrebet reelt dækker over, og hvilke mekanismer der gør sig gældende når danske virksomheder møder konkurrenterne ude i markedet. Med den viden, kan vi bedre skabe maksimal effekt. Hvad er det der gør, at kunder, samarbejdspartnere, investorer og talenter fra udlandet vælger Danmark og danske varer til? Og hvordan sikrer vi, at de bliver ved med at gøre det i fremtiden – og gerne i stigende omfang? Det er noget af det vi er nysgerrige på, når vi med Dansk Konkurrenceevneråd stiller spørgsmålet ’hvorfor Danmark?’ og inviterer alle til at komme med svar”, siger Thomas Hofman-Bang om det nye råd, der består af 20 markante profiler fra forskellige dele af dansk erhvervsliv.

I alt uddelte Industriens Fond 332 mio. kroner i 2020. Det er det højeste uddelingsbeløb i fondens historie. I 2021 vil der fortsat være fokus på emner som bæredygtig produktion, internationalisering, cybersikkerhed, digitalisering og ny teknologi.

Men hele arbejdet med erhvervslivets kriseparathed, resiliens og evne til at innovere sig igennem kriser, kommer også til at spille en rolle i indeværende år. Både fordi coronakrisen fortsat spiller en stor rolle, men også fordi fonden i 2021 har lavet en særlig temaindkaldelse, der handler om virksomheders evne til at omdanne kriser til konkurrencekraft.

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

ISO 14001: Webinar netværk

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD-rapportering

23.10.2024SCM.dk

COP16: Redning af biodiversiteten for vores egen skyld

22.10.2024Zetes

Sponseret

Zetes investerer i Robotize, en virksomhed specialiseret i autonome mobile robotter

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Introduktion til Livscyklusvurdering (LCA)

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online