Konkurrenceevne

Strategi & ledelse

Vækstplan for handel og logistik med grønt fundament

Regeringen har i dag præsenteret sin vækstplan for logistik- og handelserhvervene, der med bl.a. et e-handelstjek og kunstig intelligens vil skal give sektorens danske virksomheder bedre konkurrencebetingelser, med bæredygtighed i højsædet.

Strategi & ledelse

Indspark: Innovation handler ikke kun om produkter

Produktion

Automatisér ikke for enhver pris

Virksomheder, der vil automatisere, bør nøje analysere deres produktion inden, de kaster penge efter robotterne, advarer adjungeret DTU-professor og partner i konsulenthuset Valcon Knud Sant.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Ukonventionelle energikilder ændrer globale supply chains

Brugen af ukonventionel olie og gas vil ifølge en ny rapport få stor indflydelse på konkurrencen i fremstillingsindustrien.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Konkurrenceevne kræver unikke kompetencer

Produktionsvirksomheder på dansk grund kan finde nøglen til at bevare konkurrenceevnen ved at udvikle sig inden for de områder, hvor de har unikke kompetencer, mener professor Torben Pedersen fra Institut for Strategi og Globalisering, CBS.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Dansk konkurrenceevne ude af top ti

Danmark må se sig overhalet af Qatar, Japan og Storbritannien på Worlds Economic Forums årlige liste over lande med den bedste konkurrenceevne.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Danske virksomheder skal overleve på service

Danske virksomheder skal optimere servicen, hvis de vil klare sig i den globale konkurrence fremover. Servicetilbud, der supplerer de fysiske produkter, er nemlig svære at kopiere for de udenlandske konkurrenter, og det giver danske virksomheder en værdifuld fordel.

IT

Fleksible robotter gavner dansk konkurrenceevne

Hos den fremadstormende danske robotproducent Universal Robots ser CEO Enrico Krog Iversen fleksible robotter som et godt bud på, hvordan virksomhederne kan holde produktionen herhjemme.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

BRIK-lande får konkurrence fra nye spillere

BRIK-landene får det svært i konkurrencen med Tyrkiet, Mexico og Indonesien, der udfordrer BRIK som økonomiske hotspots.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Den bedste konkurrenceevne handler om talent

Talent er afgørende for, hvilke lande der vinder i den globale konkurrence, viser Deloitte-undersøgelse.

Indhold fra partner

Produktion

Jobtørke i det private erhvervsliv truer Danmarks velstand

Danmark står på en brændende platform. Dansk konkurrenceevne har så lidt kraft, at vi er vidner til en fortsat faldende beskæftigelse i den private sektor. Faldet vil på sigt true velfærdssamfundet, som vi kender det i dag. Hør mere på Den Danske Logistikkonference den 31. oktober.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere