90 millioner kroner skal styrke dansk tech innovation

Teknologisk Institut investerede i 2023 over 90 millioner kroner i nye materialeanlægsaktiver, primært udstyr til højteknologiske test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter.

Teknologisk Institut har blandt andet etableret et nyt center for bioteknologiske løsninger, Biosolutions Technology Center. Foto: Teknologisk Institut

22.05.2024

SCM.dk

Teknologisk Institut har i 2023 leveret 39.000 konkrete teknologiske løsninger til 10.600 kunder med en kundetilfredshed på 4,7 ud af fem. Samtidig er Instituttet rykket fra en 11. til en 9. plads som den mest attraktive arbejdsplads blandt ingeniører i Danmark (iflg. Universum). Det fremgik da Instituttets topledelse gjorde status for 2023 ved det årlige repræsentantskabsmøde. 

Instituttets arbejde har bidraget til at skabe de løsninger, der styrker danske virksomheders konkurrenceevne, og som skaber innovation på tværs af brancher. 

”Vi lykkes, når erhvervslivet og samfundet lykkes. Vores mission er at stille os dér, hvor vi forudser, at vi kan gøre en forskel i fremtiden. Instituttet hjælper virksomheder med at løse de udfordringer, de ikke selv har viden eller ressourcer til at løse. Hver gang vi løser et problem for en virksomhed, så udvikler vi ny viden, som får betydning for den næste virksomhed. For en branche. For hele samfundet”, siger Teknologisk Instituts administrerende direktør Juan Farré.

Teknologisk Institut investerede i 2023 over 90 millioner kroner i nye materialeanlægsaktiver, primært udstyr til højteknologiske test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter. Blandt andet har Instituttet åbnet et Carbon Capture Lab i Aarhus og et nyt center for bioteknologiske løsninger, Biosolutions Technology Center, i Taastrup.

”Teknologisk Institut er en uundværlig del af det danske innovationssystem. Vi sikrer udvikling af relevant viden og teknologi, som omsættes til konkrete løsninger for virksomhederne. Det gør Instituttet blandt andet ved at give virksomheder adgang til vigtige test- og demonstrationsfaciliteter, som accelererer vejen fra ide til marked og minimerer risikoen for den enkelte virksomhed”, siger bestyrelsesformand Mikael Bay Hansen. 

Læs også: Nyt robothovedsæde giver optimale muligheder for nye teknologier

Et af fokusområderne for 2024 er kunstig intelligens. Teknologisk Institut har i en årrække hjulpet virksomheder med at bruge AI, så det er relevant for deres forretning. 

”Kunstig Intelligens har store potentialer for erhvervslivet – på tværs af brancher, størrelse og uanset om formålet er at styrke konkurrenceevnen, støtte den grønne omstilling eller udvikle nye forretningsmodeller. Vi ser frem til et fortsat tæt samarbejde med virksomheder, vidensinstitutioner og resten af innovationssystemet i de kommende år. Skridt for skridt medvirker vi til et mere grønt, resilient og digitalt erhvervsliv”, siger Juan Farré. 

Kilde: Teknologisk Institut

/ PiB

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

21.02.2025SCM.dk

IT-trusselsbilledet er fortsat på et konstant højt niveau

20.02.2025SCM.dk

Stor donation styrker AU’s forskning i digitale tvillinger

04.02.2025SCM.dk

Ny rapport: GenAI-revolution sender virksomheders klimaaftryk i vejret

04.02.2025SCM.dk

Nyt højteknologisk udstyr skal forbedre overfladebelægninger

03.02.2025SCM.dk

Brintrør til Tyskland rykker tættere på virkelighed

03.02.2025SCM.dk

Danskernes onlinehandel nåede nye højder i december

31.01.2025SCM.dk

Cybersikkerhed og cyberrisici vil præge verdens virksomheder i 2025

29.01.2025AGR

Sponseret

Bliv Klar til Fremtidens Forsyningskæde: Indsigt og Strategier til 2025

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar om CBAM

Gratis webinar om CBAM, hvor du får et generelt indblik i CBAM-reglerne, praktiske erfaringer og kommende krav.

Dato

27.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - hybrid

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

28.02.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 9001 diplomkursus i kvalitetsledelse - 2 dage

På dette to-dages ISO 9001 kursus præsenteres du for indholdet i ISO 9001 standarden. Samtidig lærer du, hvordan de enkelte krav til kvalitetsledelse bør efterleves i praksis. Kurset i ISO 9001 tager dig igennem de forskellige faser ved implementering af et ledelsessystem for kvalitet.

Dato

04.03.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 2 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Bredana Axcite A/S
Webinar
Præcise Forecast med ny Microsoft løsning

Den nye app byder på best-in-class Forecasting algoritmer og modeller, enestående brugeroplevelse, intelligente rapporter og analyser

Dato

04.03.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

In an era of increasing cyber threats, regulatory frameworks like the NIS2 Directive and the Cyber Resilience Act (CRA) are shaping the future of cybersecurity across Europe. While NIS2 enforces stricter cybersecurity obligations for suppliers and organizations, CRA complements it by embedding security into digital products from the ground up.

Dato

06.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online på MS Teams

Descartes
Webinar
Deloitte x Descartes: Webinarium om Frihandel, CBAM och hållbarhet

Ett unikt samarbete mellan Deloitte och Descartes, där ledande specialister inom global handel och hållbarhet delar sina insikter och praktisk information.

Dato

13.03.2025

Tid

10:30

Sted

Online