Hydraulik-virksomheds nye millionordre markerer investeringslystens retur
Hos den nordjyske hydraulikvirksomhed Serman & Tipsmark mærker man for alvor, at markedet er begyndt at vågne op igen efter et uforudsigeligt corona-år. At investeringslysten atter er vakt ser man ved, at virksomheden netop har vundet sit andet store offentlige udbud på under et år.
”Generelt oplever vi en tiltagende investeringsvillighed fra kunderne. Markedet er bredt set vågnet op igen efter nogle måneder med tilbageholdenhed, og vi kan for alvor mærke resultaterne af de ting, vi arbejdede på i efteråret, hvor særligt industri- og marinebrancherne er klar til at opruste og udvide igen. Det er rigtig glædeligt og et udtryk for, at vi er på vej i den rigtige retning”, forklarer Henning Dybro, der er teknisk chef hos nordjyske Serman & Tipsmark.
Hydraulik-virksomheden har netop vundet sit andet offentlige udbud indenfor det seneste års tid. I efteråret 2020 tog virksomheden hul på et større renoveringsarbejde af Hadsundbroen, som blev udbudt af Vejdirektoratet. Denne gang er turen kommet til Danmarks Tekniske Universitet Vindenergis testfaciliteter.
”I forbindelse med flytning af vores laboratorium opgraderer vi vores hydraulikanlæg, så vi får ét centralt anlæg, der leverer hydraulik til vores testmaskiner. Det betyder, at vi kan reducere den samlede pumpekapacitet, at service forenkles, og at nedetid reduceres, så vi får en mere effektiv og bedre udnyttelse af vores hydraulikanlæg. Vores målinger kræver præcis styring, så vi har brug for et veldesignet, robust og stabilt hydrauliksystem, hvor de enkelte teststande ikke forstyrrer hinanden. Alt dette kunne Serman & Tipsmark levere til den bedste pris i udbuddet, og derfor faldt valget på dem”, udtaler udviklingsingeniør hos DTU Vindenergi, Steffen Rasmussen, i en pressemeddelelse.
Læs også: ”Shippingbranchens Spotify” sikrer milliardinvesteringer
DTU-opgaven omfatter et centralt anlæg, som kan forsyne op til 16 forskellige teststande med hydraulik fra én fælles enhed. Serman & Tipsmark skal både levere og montere anlægget og skal desuden varetage service på anlægget to år efter monteringen.
”Det er første gang, vi leverer løsninger til DTU og til forskningsinstitutioner i det hele taget, men opgaven er helt oplagt for os. Vi har tidligere leveret lignende centrale forsyningsanlæg til det norske marked, og vi har kompetencerne til både at dimensionere, udvikle og producere anlæg, som er fuldstændig afstemt efter kundens behov. Vi er derfor rigtig glade for og stolte over at have vundet dette udbud, da vi ser et klart potentiale for at løse endnu flere opgaver for offentlige institutioner”, siger Henning Dybro.
DTU huser et af verdens førende forskningscentre inden for vindenergi og er en væsentlig bidragsyder til den grønne omstilling. Det er ikke mindst inden for udnyttelse af vindenergi, hvor instituttet DTU Vindenergi blandt andet driver testcentrene for havvindmøller i Høvsøre og Østerild og har faciliteter til fuldskala-vingetest. Instituttet er desuden indehaver af en af verdens største universitetsejede vindtunneller, som kan teste vindhastigheder, der svarer til tre gange orkanstyrke. Det er med andre ord en meget central aktør inden for grøn energi, som Serman & Tipsmark nu skal levere hydraulikløsninger til.
- KCP