13.08.2021  |  Sourcing

Mangel på mikrochips kan vare frem til 2023

Vandmangel og coronaudbrud i Taiwan og Sydkorea forsinker produktionen af mikrochips og halvledere, som er essentielle komponenter i produktionen af biler. Ny rapport vurderer, at underskuddet af mikrochips kan vare ved indtil andet kvartal af 2023.

Coronapandemien har påvirket forsyningssikkerheden på en række forskellige varer. I bilindustrien mærker man stadig konsekvenserne af coronapandemien på sin produktion – og vil formentlig komme til det i to år endnu.

Det skriver Supply Chain Quarterly.

”De fire største mikrochip-producenter, der servicerer bilindustrien, kæmper fortsat med en knaphed, som kun bliver værre”, skriver analysevirksomheden Supplyframe i en ny rapport. En stor andel af verdens mikrochips bliver produceret i Taiwan, som ikke kun har været ramt af vandmangel, men også en række nye coronaudbrud, hvilket har forhindret produktionen.

Læs også: Taiwan-afhængige EU vil producere egne computerchips

Det betyder, at bilproducenter verden over venter i længere og længere tid på deres komponenter. Rapporten beskriver, hvordan den gennemsnitlige ventetid er blevet udvidet til mellem 25 og 52 uger – og i få tilfælde på over et år. Det har samtidig ført til at en stigning i priserne på de eftertragtede mikrochips.

Desværre bliver konsekvensen af de forkrøblede forsyningskæder, ifølge Supplyframe, at verdens bilproduktion bliver hæmmet. Og med de nuværende udsigter for coronakrisen, skal producenterne ikke forvente en stabil forsyning af mikrochips får sommeren 2023, spår analysevirksomheden.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere