29.03.2021  |  Strategi & ledelse

Danske topledere har igen høje vækstforventninger

Mens coronakrisen fik verdensøkonomien til at gå i knæ i 2020 efterfulgt af CEO’ers forventninger, ser 2021 anderledes positiv ud. En rundspørge blandt både adm. direktører i Danmark og globalt foretaget af PwC, viser at optimismen er på vej tilbage ind på direktionsgangene.

”Det er tydeligt at se, at anden bølge ikke har sat sig så hårdt i topchefernes forventninger, som første bølge gjorde. Mens første bølge skabte usikkerhed i store dele af erhvervslivet, har anden bølge mere ramt enkelte brancher”, siger Jens Hjarsbech, cheføkonom i tænketanken Axcelfuture til Berlingske.

På trods af at COVID-19-pandemien fortsat holder store dele af verden i et jerngreb, har udsigten til vaccination af verdensbefolkningen og en større sikkerhed omkring genåbning af verdenssamfundet nemlig givet anledning til fornyet optimisme.

Læs også: Coronakrisen deler IT-branchen i tabere og vindere

PwC’s CEO Survey 2021 viser, at 80 procent af danske CEO’er har positive forventninger til verdensøkonomiens udvikling de næste 12 måneder. Samme tid sidste år var det kun 5 procent.

Jens Hjarsbech fremhæver overfor Berlingske, at den tiltagende optimisme stemmer godt overens med flere økonomiske nøgletal, der peger på fremgang, i takt med at udrulningen af vacciner bringer en mere normal verden tættere og tættere på. Det samme gør Søren V. Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank.

”Det ser ud til, at virksomhederne tror på, at der kommer rigtig godt gang i hjulene i løbet af de kommende måneder. Det tror jeg også på”, siger Søren V. Kristensen.

Det er dog ikke alle topchefer, som her klar på nye investeringer for tiden, hvilket i værste fald kan betyde, at coronakrisen bliver unødvendigt langtrukken.

Læs også: B2B E-handel er i fremgang

Søren V. Kristensen pointerer, at tilbageholdenheden kan skyldes, at der fortsat er lang vej tilbage til en form for normaltilstand for de virksomheder, der blev hårdest ramt af coronakrisen.

”Der er nogle virksomheder, som har rigeligt med kapacitet, som gør, at de ikke står over for at skulle investere. Jeg tror dog alligevel, at flere vil få et investeringsbehov, når vi kigger nogle år frem”, siger Søren V. Kristensen.

Kilde: PwC, Berlingske

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere