05.02.2021 | E-handel
B2B E-handel er i fremgang
Webshops og apps bliver hyppigere brugt blandt virksomheder, der laver B2B salg. Knap fire ud af fem sælger allerede online – eller er på vej til det. De traditionelle salgskanaler står dog stadig for størstedelen af omsætningen.
E-handel har gjort sit indtog hos danske virksomheder. Godt 80 procent bruger digitale salgskanaler, ligesom 52 procent anvender webshops og apps. Det viser en ny analyse fra Dansk Industri.
Det kan skyldes, at e-handel er et voksende konkurrenceparametre i flere brancher, ligesom 60 procent af virksomheder mener, at den voksende e-handel i B2C-salg smitter af på indkøbsadfærd og salgsformer i B2B.
Læs også: 3 gode råd til online B2B-handel
På tværs af virksomhedstyperne, er der store forskelle i anvendelse af salgskanalerne. Engrosvirksomhederne er sande omnichannel virksomheder og driver i gennemsnit 3,0 salgskanaler. Detailvirksomhederne derimod anvender hovedsageligt enten de digitale salgskanaler og traditionelle i form af butikker. Fremstillingsvirksomhederne benytter sig mestendels af de traditionelle salgskanaler, og i meget mindre grad de digital salgskanaler. Her er det e-mail, telefon og fax fortsat de mest populære salgskanaler.
Mens den traditionelle salgskanal kørende sælgere er faldet i 2020 fra 45 til 42 procent, er andelen af virksomheder, der anvender telefoni vokset fra 43 til 49 procent: En udvikling der formentlig må tilskrives corona-nedlukningerne – i hvert fald delvist.
Læs også: Et voksende antal B2B-indkøbere handler næsten udelukkende online
Undersøgelsen viser, at de traditionelle salgskanaler genererer 50 pct. af virksomhedernes samlede omsætning, og de derfor fortsat er de salgskanaler, der fylder mest.
Ses der derimod på virksomhedernes andel af omsætning fra digitale salgskanaler, fylder den 18 procent, hvilket er en 3 procentpoint stigning i forhold til undersøgelsen året før. Dette på trods af, at hele 57 pct. af virksomhederne benytter sig af digitale salgskanaler. Dette varierer dog meget afhængigt af, hvilken branche virksomhederne tilhører.
Kilde: Dansk Industri
- KCP
Innovation

Ny støttepulje til virksomheder der vil automatisere med robotter
Til oktober kan små og mellemstore virksomheder søge tilskud fra en ny pulje uddelt af SMV:Digital. Tilskuddet skal gå til rådgivning om, hvordan robotter kan gøre en konkret forskel i virksomhedens produktion.
Branchenyt

Brintbranchen ærgrer sig over aftale om CCS
Dagens CCS-aftale, hvor 27 milliarder kroner bliver fordelt til lagring af mindst 34 millioner tons CO2 i den danske undergrund, indeholder ingen incitamenter til, at CO2’en allerede inden 2030 kan blive anvendt til at producere grønne brændstoffer. Det ærgrer Brintbranchen, der advarer om de potentielle konsekvenser for Danmarks og EU's omstilling af den tunge transport og industri.
Branchenyt

Robotter, automatisering og prisuddeling
Fremtiden er i fokus, når robotterne indfinder sig på HI Tech & Industry Scandinavia i MCH Messecenter Herning den 3.-5. oktober. På messen favnes fremtidens projekter og kunder, ligesom kimen lægges til nye samarbejder. Også vinderen af DIRA Automatiseringsprisen skal kåres på messen.
Lager & distribution

Cobot-automatisering løfter palletering til nyt niveau
Ny virtuel konference kaster lys over, hvordan virksomheder driver palletering mere effektivt.
Innovation

Kunstig intelligens har stort potentiale
Længe har der været snak om, at kunstig intelligens vil transformere måden, vi arbejder på. En ny undersøgelse fra Havard University afslører nu, at brugen af AI ikke kun øger opgavehastigheden med mere end 25 procent, men også forbedrer opgavekvaliteten med over 40 procent.
Innovation

3D-scanner automatiserer Grundfos’ kvalitetssikring
In-line 3D-scanner, der er udarbejdet af specialistvirksomhederne Unimec og Zebicon, har automatiseret Grundfos’ kvalitetskontrol på kritisk vigtige printplader. Løsningen gør det muligt at kvalitetssikre samtlige komponenter i stedet for stikprøver og minimerer antallet af defekte produkter.