24.09.2020  |  Branchenyt

Et voksende antal B2B-indkøbere handler næsten udelukkende online

Både i 2019 og 2020 angav over 50 procent af B2B-indkøbere, der handler online, at mere end halvdelen foregår på nettet. Tallet for de, som handler næsten udelukkende på nettet, er steget til næsten en tredjedel af indkøberne. Udviklingen går nu hurtigere end hos B2C-netbutikker.

Ligesom for B2C-handlen har coronapandemien haft indflydelse på hvordan, der købes ind i erhvervslivetflere indkøb finder sted på nettet, ifølge tal fra Foreningen for Dansk Internet Handel. Men udviklingen kan ikke kun tilskrives covid-19-pandemien. Det er nemlig en tendens, som blot er taget yderligere til under coronapandemien. 

Andelen af B2B-indkøbere, der handler under 10 procent på nettet, falder som den eneste kategori i 2020’s første halvår sammenlignet med samme tid sidste år. Mængden af indkøbere, der handler 11-50 procent, 51-90 procent og 91-100 procent ind online stiger alle. Den sidstnævnte kategori vokser lidt mere – med tre procentpoint i forhold de to midterste kategoriers to procentpoint vækst. 

Læs også: Danskerne shopper løs under corona – det foregår bare online

”Det er ikke overraskende. I takt med at vi som forbrugere benytter nettet mere og mere til vores private indkøb, forventer vi i stigende grad at have samme muligheder, når vi skal handle på vores arbejde”, siger Niels Ralund, adm. direktør i FDIH.

Blandt de populære varegrupper at handle online ligger kontorartikler og IT & elektronik klart i top, som 30 til 40 procent angiver de køber online. Dernæst kommer for eksempel kantinevarer; transport og rejser; og software og dataydelser, som omkring 15 procent handler på nettet. I bunden ligger varer som komponenter, værktøj, og sygeplejeartikler, som kun 6-7 procent køber på nettet. 

Kilde: FDIH 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere