01.06.2021  |  Lager & distribution

Lagerlokaler bliver revet væk i Vestjylland

Trods coronakrisen er der tre kvartaler i træk blevet færre ledige lager- og produktionslokaler i Vestjylland, viser tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Efterspørgslen er særlig stor i Herning og Ikast, fortæller to lokale erhvervsmæglere.

Da Danmark blev lukket ned i foråret 2020, bremsede erhvervslivet op, og mange steder kom der flere ledige erhvervslokaler. Men siden er andelen af udbudte lagerlokaler, logistikejendomme og fabrikshaller i Vestjylland faldet tre kvartaler i træk ifølge tal fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler.

"I kølvandet på den første nedlukning steg antallet af ledige lager-kvadratmeter i de otte vestjyske kommuner, men siden er udbuddet af lagerlokaler faldet med over 61.000 kvadratmeter. Dermed er næsten en tredjedel af udbuddet forsvundet – et areal svarende til 8-9 fodboldbaner – fordi virksomheder har lejet eller købt flere lokaler.  Nu står blot 1,5 procent af lagerlokalerne tomme i Vestjylland, og det er den laveste andel i de ni landsdele, vi løbende følger," siger adm. direktør Jakob Wegener fra Ejendomstorvet.dk i en pressemeddelelse.

Samlet har Vestjylland lidt over 9,4 millioner kvadratmeter lagerlokaler, logistikejendomme og fabrikshaller. Det svarer til knap 14 procent af det samlede areal i landet, kun overgået af Sydjylland og Østjylland. Samtidig ligger kun 80 af de 1.169 lagerlokaler, logistikejendomme og produktionsbygninger, som Ejendomstorvet.dk har udbudt til leje eller salg på landsplan, i Vestjylland. For et halvt år siden var der 100 lokaler at vælge imellem.

Læs også: Udbud af lagerlokaler i bund på trods af corona

"Aktiviteten er fortsat stor, så måske kan tomgangen falde yderligere. Vi oplever efterspørgsel fra stort set alle brancher og både fra eksisterende virksomheder, fra iværksættere og fra firmaer, som vil etablere sig i landsdelen. Geografisk er der særlig stor interesse for Herning og Ikast", fortæller Poul Lundorff, erhvervsmægler hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Herning.

I Ikast-Brande er der blot 7 lokaler udbudt mod 17 for et halvt år siden. I Herning er udbuddet skrumpet til 15 lokaler mod 21 for et halvt år siden.

"I Ikast havde vi et lejemål på 2.000 kvadratmeter, og tre virksomheder var nærmest i kamp om at overtage det. I Herning Vest udlejede vi for et par måneder siden hele 7.500 kvadratmeter til en møbelvirksomhed, som havde brug for mere plads og allerede har spurgt, om vi kan skaffe mere areal", afslutter Pauli Bach, der er partner i Nordicals Herning.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere