18.02.2021  |  Produktion

Dansk industri afslutter 2020 med gode resultater

Selvom 2020 har været lidt af et kriseår, har den danske industri klaret sig helskinnet igennem. Det viser nyeste tal fra Danmarks Statistisk, der vurderer den danske produktion som værende tilbage til samme niveau som december 2019.

Den danske industriproduktion er steg med 2,2 procent i december 2020. Det betyder, at året afsluttes på 0,1 procent over niveauet i december 2019. Det er til trods for, at 2020 så det største dyk i industriproduktionen siden finanskrisen.

De friske tal fra Danmarks Statistik viser, at selvom der er store udsving i produktionen på månedsbasis, så går det stadig fremad. I løbet af andet kvartal er industriproduktionen steget med 2,1 procent i forhold til tredje kvartal.

”Der er et kraftigt industriopsving i gang, som Danmark også nyder godt af. Her i den anden store nedlukning kan vi se mange steder i verden, at forbruget faktisk stiger. Nu er vi jo helt afskåret fra at kunne bruge penge på at rejse og gå i byen. Det får os til at bruge flere penge på varer”, siger Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank til Berlingske.

Læs også: 2020 stod på laveste antal konkurser i fem år

Udsvingene kommer blandt andet fra medicinalindustrien, som fylder en femtedel af den danske produktion. Her betyder få store virksomheder, at der ofte er udsving fra måned til måned. Men heldigvis er denne branche i fremgang, og er ligeledes gået 2,2 procent frem i fjerde kvartal.

”Den branche i industrien, der er blevet hårdest, ramt er bilindustrien, som ikke fylder meget i Danmark. I Danmark fylder medicinal- og fødevareindustrien til gengæld rigtig meget, og de har klaret sig relativt godt. Danmark er dermed blevet ramt mindre hårdt end så mange andre”, fortsætter Las Olsen.

Industriens samlede omsætning steg med 7,1 procent fra november til december, og lå i fjerde kvartal 3,3 procent over omsætningen i tredje kvartal. Samtidig var omsætningen i december 2020 i forhold til 2019 dog næsten uændret med et fald på 0,1 procent.

Kilde: Danmarks Statistik, Berlingske

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere