APM Terminals

Branchenyt

Mærsk vil sælge ud af sin kerneforretning

A.P. Møller – Mærsk er klar til et overraskende salg. Den danske virksomhed vil tilsyneladende sælge ud af en række havne i Nordeuropa, hvilket ellers ikke var planen.

Branchenyt

Hackerangreb koster Maersk op mod 1,9 mia. kr.

A.P. Møller – Maersk har fået opgjort skaderne efter junis omfattende hackerangreb, og den samlede regning lander et sted mellem 1,3 og 1,9 mia. kr. I fremtiden vil man forsøge at beskytte sig endnu bedre.

IT

Maersk hårdt ramt af hackerangreb

IT-systemer på adskillige sites og på tværs af forretningsområder verden over er påvirket af det cyberangreb, der ramte Maersk i går. De samlede skader er stadig ved at blive opgjort.

Branchenyt

Maersk vil udvide i Aarhus Havn

Aarhus Havn byder på gode vækstmuligheder for Maersk, der med sin havneforretning, APM Terminals, bl.a. vil være nordeuropæisk knudepunkt for nye containeralliancer.

Branchenyt

APM Terminals udvider i Sydeuropa og Sydamerika

A.P. Møller Mærsk-datterselskabet APM Terminals har overtaget et spansk terminalselskab. Opkøbet styrker firmaets position i både Sydeuropa og Latinamerika.

Lager & distribution

APM Terminals skal bygge havneterminal i Mexico

Mærsk-koncernens havnedivision APM Terminals skal bygge en containerterminal i Mexico - kontrakten løber 32 år.

Strategi & ledelse

Fem år til det nye Maersk er klar

I et interview med Børsen giver Maersks adm. direktør, Søren Skou, sig selv tre-fem år til at komme i mål med strategien, der skal konsolidere selskabet som en transportvirksomhed.

Branchenyt

Maersk er oppe og køre igen – næsten

Langt størstedelen af A.P. Møller – Maersks systemer og terminaler er nu i normal drift igen efter sidste uges hackerangreb, om end enkelte faciliteter dog stadig er ramt. Undervejs har man identificeret en ny virus, men kan derudover ikke sige mere om de samlede konsekvenser.

Branchenyt

Maersk skruer op for SCM-ambitionerne

Maersk Line vil være verdensledende, når det kommer til integreret containerlogistik, og sigter efter at kunne tilbyde mere helstøbte SCM-løsninger i stil med de store transportfirmaer.

Branchenyt

Nyt containerregulativ på vej

Den 1. juli 2016 træder det nye Solas-regulativ om vægten på shippingcontainere i kraft, og selvom mange deltaljer stadig er uklare, så vil de nye regler påvirke hele fragtindustrien.

Branchenyt

Kinesisk kæmpeeksplosion påvirker danske virksomheder

Både Vestas og Mærsk opererer i havneområdet i den kinesiske millionby Tianjin, der i sidste uge blev ramt af to gigantiske eksplosioner.

Lager & distribution

APM Terminals overtager Göteborg containerterminal

Den 11. oktober blev der skrevet svensk havnehistorie, idet verdens største globale havneoperatør APM Terminals overtog containerterminalen i Göteborg Havn, som bliver kaldt ”Skandia Container Terminal”.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere