09.09.2015  |  Branchenyt

APM Terminals udvider i Sydeuropa og Sydamerika

A.P. Møller Mærsk-datterselskabet APM Terminals har overtaget et spansk terminalselskab. Opkøbet styrker firmaets position i både Sydeuropa og Latinamerika.

Som verdens tredjestørste terminaloperatør og -ejer er APM Terminals allerede en stor aktør på det globale havnemarked og nu befæster det Mærsk-ejede selskab så sin position, skriver Shippingwatch.

Læs også: Ny oliemetode åbner op for stort shippingmarked

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det sker med den aftale, virksomheden netop har indgået omkring overtagelsen af aktiemajoriteten i den Barcelona-baserede terminaloperatør Grup Maritim TCB, der har 11 containerterminaler i sin portfolio.

De 11 koncessioner er fordelt med seks i Spanien og på de Kanariske Øer, og fem i udlandet, hvor man opererer i Tyrkiet, Mexico, Guatemala (fra 2016), Columbia og Brasilien. Den samlede kapacitet i de 11 havne er på 4,3 mio. TEU, hvilket betyder at APM øger sin volumen med små 10 procent.

"Det her er en spændende investering for APM Terminals, som tilføjer terminaler i højvækstlande i Latinamerika, Tyrkiet og i form af en stærk indgang til Spanien. Vigtigt er det også at fastslå, at Grup Maritim TCB er en af de bedst drevne terminalforretninger i markedet med en historie, der går tilbage til 1972, da det først blev etableret af Perez-Maura-familien i Barcelona," siger CEO i APM Terminals, Kim Fejfer, i en pressemeddelelse.

Læs også: Mærsk Line holder skansen trods lave fragtpriser

Overtagelsen, der er ventes gennemført inden årets udgang, vil øge antallet af faciliteter i APM Terminals netværk til 73 fordelt i 40 lande på fem kontinenter.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere