Konkurs

Branchenyt

BILA køber konkursramt nordjysk automatikfirma

CF MATIC i Thisted fortsætter under nyt ejerskab. Det bliver Danmarks største automationshus BILA GROUP med hovedkontor i Nykøbing Mors, der pr. 20. maj 2022 overtager konkursboet og således sikrer en fortsættelse af aktiviteterne i virksomheden.

Branchenyt

2020 stod på laveste antal konkurser i fem år

Bekymringerne for coronas negative betydning for dansk økonomi bliver gjort til skamme – i hvert fald hvis man ser på konkursstatistikkerne. Ikke siden 2015 har så få virksomheder begæret sig konkurs.

Strategi & ledelse

Når samarbejdet og kontrakten kommer under pres

Covid-19 har givet anledning til mange forudsigelser om dansk erhvervslivs økonomiske temperatur. Men hvordan forholder du dig som virksomhed, hvis dine samarbejdspartnere kommer under økonomisk pres, bliver nødlidende eller måske ligefrem går konkurs?

Indhold fra partner

Branchenyt

Rederiet Blue Star Line er gået konkurs

Efter 16 års rederidrift er det nu slut for Blue Star Line og rederiets otte skibe. Konkursen kommer efter tre år med store regnskabsmæssige underskud.

Branchenyt

Hanjin er officielt gået konkurs

Retten i Seoul har i dag endegyldigt erklæret den store sydkoreanske shippingvirksomhed Hanjin konkurs med en gæld på omkring 37 mia. kr. Kreditorerne mødes snart.

Branchenyt

Sydkoreas regering vil redde konkursramte Hanjin Shipping

Den sydkoreanske regering er blandt dem, der gør et ihærdigt forsøg på et redde Hanjin Shipping, som står over for en konkursbegæring.

Strategi & ledelse

Likviditetsudfordringer: Tre gode råd til ledelsen

Virksomheder med likviditetsudfordringer skal træffe beslutninger, der kan have indvirkning på virksomhedens kreditorer og nærmeste stakeholdere. Bo Christensen, advokat og specialist i insolvensret, giver her tre gode råd til ledelsen.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Dansk industri sejler foreløbig fri af konkursskærene

Ført an af oplevelses- og rejsebranchen er Region Hovedstaden hårdest ramt af konkurser under coronakrisen. Det viser nye tal fra eStatistik og FSR – danske revisorer.

Branchenyt

Swisslog har 60 mio. kr. i klemme hos Top-Toy

Automationsleverandøren Swisslog indgik i november 2018 en kontrakt med Top-Toy om en lagerløsning til 60 mio. kr. til selskabets centrallager i Greve, kun for at se firmaet gå konkurs kort tid efter. Swisslog har aldrig fået pengene og har nu sat en advokat på sagen.

Branchenyt

DI frygter, at redningsplan for PostNord vil skade danske virksomheder

EU-kommissionen mangler stadig at godkende sidste del af redningsplanen for PostNord. Nu frygter DI, at den vil ødelægge den frie og lige konkurrence på det danske marked.

Branchenyt

Ekspert advarer om dominoeffekt indenfor containershipping

Hanjin Shipping kan være den første virksomhed, der må tage konsekvensen af branchens største trussel lige nu: overkapacitet. Ekspert advarer om, at en dominoeffekt kan være på trapperne.

Branchenyt

Hanjin-konkurs kan komme Mærsk til gode

Den ventende konkurs for Hanjin Shipping kan give en kortsigtet gevinst for Maersk Line og føre til en tiltrængt konsolidering på containermarkedet.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere