18.07.2019  |  Branchenyt

Rederiet Blue Star Line er gået konkurs

Efter 16 års rederidrift er det nu slut for Blue Star Line og rederiets otte skibe. Konkursen kommer efter tre år med store regnskabsmæssige underskud.

Det danske rederi Blue Star Line, der har en flåde på otte skibe til offshore-industrien, er gået konkurs.

Læs også: Svensk Sjöfart lancerer bæredygtig forskningsstrategi

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Fyens.dk skriver, at rederiet startede sin aktiviteter i Faaborg i 2003. De seneste par år har dog været svære og givet store regnskabsmæssige underskud. Det skyldes ifølge Fyens.dk ikke mindst den generelle afmatning på offshore-markedet.

"Efter næsten 16 års drift har Blue Star Line fredag indgivet en konkursbegæring til Skifteretten. Et rigtigt dårligt år i 2017 efterfulgt af et ringe resultat i 2018, som desværre er fortsat ind i 2019”, skriver direktør Tom Hald i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Aktivitetsniveauet har generelt været mindre end ønsket, men to annullerede ordrer samt manglende betaling fra debitorer har akut medført, at vi har udsigt til at have mistet vores egenkapital, samt at vi af likviditetsmæssige årsager ikke kan forsvare at fortsætte driften”.

130 mister arbejdet
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger betyder Blue Star Lines konkurs, at omkring 130 mennesker mister deres arbejde.

”Det berører os dybt, at konkursen medfører konsekvenser for mange af vores trofaste medarbejdere og for en række kreditorer og andre langvarige samarbejdspartnere”, skriver Tom Hald i pressemeddelelsen og tilføjer:

Læs også: "Vi skal have flere ben at stå på"

”Vi har helt til det sidste troet på, at selskabet kunne føres videre, men annulleringen af to charter-aftaler har fjernet grundlaget for fortsat drift, og vi har derfor indgivet konkursbegæring inden konsekvenserne for vores leverandører blev uoverskuelige”.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere