10.08.2020  |  Strategi & ledelse

Dansk industri sejler foreløbig fri af konkursskærene

Ført an af oplevelses- og rejsebranchen er Region Hovedstaden hårdest ramt af konkurser under coronakrisen. Det viser nye tal fra eStatistik og FSR – danske revisorer.

Det ser ud til, at coronakrisen endnu ikke har sluppet sit tag i dansk erhvervsliv. På tredje måned opereres der under væsentligt forandrede vilkår. Det ses dog endnu ikke for alvor i konkurstallene.

En ny analyse fra eStatistik og FSR – danske revisorer viser nemlig, at der fra marts til og med juli måned i år blev registreret 2.316 konkurser. Ved samme periode sidste år lå tallet på 3.892, og under finanskrisen i 2009 var der 2.370 konkurser.

Ifølge analysen skyldes det høje antal konkurser sidste år en række nedlukninger af nulvirksomheder uden aktivitet.

”Endnu en corona-måned er passeret uden, at vi for alvor ser det store udsving i konkurstallene. Der er en stigning i jobtabet, som er drevet frem af få større konkurser blandt andre Jet-time. Det kan være tegn på en skiftende tendens, men det er for tidligt at sige. Udgangspunktet er fortsat, at coronakrisen koster jobs, men endnu ikke for alvor slår igennem med markante stigninger i konkurstallene”, siger chefkonsulent hos FSR – danske revisorer, Jakob Holm.

Læs også: Undersøgelse: Coronakrisen kan permanent ændre forsyningskæder verden over

Industrien går fri
Under coronakrisen har industrien indtil videre ”kun” udgjort 4 procent af konkurserne og jobtabene.

”Under corona ligger mere end halvdelen af jobtabet i Region Hovedstaden - eller mere præcist København, Frederiksberg, Dragør og Tårnby kommuner. Det hænger naturligt sammen med oplevelses- og rejsebranchens kollaps, og særregler for hoteller og restauranter. Samtidig er det bemærkelsesværdigt, at industrien indtil videre lader til at være relativt upåvirket af krisen”, siger direktør i eStatistik, Kent Nielsen, og fortsætter:

”Dermed ikke sagt, at faren er drevet over for de danske industrivirksomheder. Der er uvished omkring situationen på eksportmarkederne, hvilket kan lede til endnu en bølge af Corona-konkurser, hvor industrien meget vel kan være mere udsat. Derudover er det store spørgsmål fortsat, hvordan billedet vil ændre sig på tværs af hele erhvervslivet, når hjælpepakkerne fases ud”.

- HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere