Undersøgelse: Coronakrisen kan permanent ændre forsyningskæder verden over
En ny undersøgelse afslører, at internationale forsyningskæder har skulle tilpasse og ændre aktiviteterne for at efterkomme de konsekvenser, coronakrisen har medført.
Coronakrisen har for alvor skabt forstyrrelser, der kan lede til permanente ændringer i globale forsyningskæder, som virksomheder forsøger at tilpasse sig nedlukningerne verden over. Det kan en nylig undersøgelse af den britiske organisation Chartered Institute of Procurement & Supply (CIPS) konkludere.
Undersøgelsen blev udarbejdet i juni måned blandt SCM-managere, der blev adspurgt omkring nedlukningerne og pandemiens effekter på deres respektive virksomheder og regioner.
Den nye virkelighed vil endda fortsætte et godt stykke tid. 46 procent af virksomhederne oplyser, at det vil tage omkring et år eller mere, før forsyningskæderne kommer tilbage til et produktionsniveau på lige fod med det før coronakrisen.
Læs også: Gartner: Sådan får du dine forsyningskæder bedst gennem krisen
Påvirket på flere fronter
Respondenter i undersøgelsen fortalte, hvordan forsyningskæder blev ændret og udviklet som reaktion på nye forbehold samt permanente og midlertidige nedlukninger. Knap 62 procent af respondenterne meddelte blandt andet, at de agter at søge nye eller alternative leverandører som forsøg på at genopbygge deres forsyningskæder.
Ifølge undersøgelsen kan dette have betydelige indvirkninger på international handel, omkring 31 procent oplyser for eksempel, at de vil hjemtage aktiviteter.
Coronakrisen har også påvirket priserne. To tredjelede (67 procent) af globale virksomheder har oplevet at betale mere for varer og tjenester – omkostninger der kan påvirke forbrugerpriserne i fremtiden.
Flere virksomheder har ydermere måtte se nye initiativer lade livet. Særligt bæredygtige tiltag blev sat til side, med 15 procent af forretningerne, der ikke så det muligt at implementere disse i forsyningskæderne.
- HCL