12.09.2016  |  Branchenyt

Ekspert advarer om dominoeffekt indenfor containershipping

Hanjin Shipping kan være den første virksomhed, der må tage konsekvensen af branchens største trussel lige nu: overkapacitet. Ekspert advarer om, at en dominoeffekt kan være på trapperne.

Containershipping-branchen er hårdt presset i øjeblikket. Flere og flere skibe er kommet til på et tidspunkt, hvor efterspørgslen på varer fremstillet i Asien er faldet. Og det har ført til overkapacitet.

Et af de rederier, der mærker følgerne af overkapaciteten, er sydkoreanske Hanjin Shipping. SCM.dk kunne således for nyligt fortælle, at rederiet er på randen af en konkursbegæring.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Nu advarer eksperten Richard Clayton, chefanalytiker hos IHS Markit, om, at Hanjin-sagen formentlig ikke er et enkeltstående tilfælde, men nærmere repræsenterer den første faldende dominobrik i en række, der vil vælte i den nærmeste fremtid. Det skriver netmediet cips.org.

Strandede varer og enorm gæld
Grundet den manglende økonomiske støtte til Hanjin Shipping er både skibe og gods strandet på havet.

Det forlyder, at både Samsung og HP har massevis af varer ombord på de strandede skibe, og ifølge The Wall Street Journal ligger værdien af samtlige varer på omkring 14 millioner dollar (knap 93 mio. kr.).

Læs også: Sydkoreas regering vil redde konkursramte Hanjin Shipping

”Det er sandsynligt, at Hanjin Group (Hanjin Shippings moderselskab, red.) vil finde midlerne til at kunne betale alle med henblik på at få de strandede varer videre i systemet. Men det efterlader stadig en enorm gæld og intet at betale tilbage med”, siger Richard Clayton.

Hanjin Shippings korthus begyndte at falde sammen, da den finansielle støtte fra Korean Development Bank blev trukket tilbage efter, at bankens gæld blev for stor.

Om den frygtede dominoeffekt indenfor branchen bliver en realitet, vil tiden vise…

- KLZ 

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere