Swisslog har 60 mio. kr. i klemme hos Top-Toy
Automationsleverandøren Swisslog indgik i november 2018 en kontrakt med Top-Toy om en lagerløsning til 60 mio. kr. til selskabets centrallager i Greve, kun for at se firmaet gå konkurs kort tid efter. Swisslog har aldrig fået pengene og har nu sat en advokat på sagen.
Midt i november sidste år kunne Swisslog, der leverer automationsløsninger med bl.a. robotter og WMS-systemer, her på SCM.dk annoncere, at man havde indgået en aftale med Top-Toy, der er kæden bag BR og Toys’R’Us, om et anlæg til koncernens centrallager i Greve.
Her var Swisslog blevet valgt som partner og leverandør til Top-Toys nye automatiserede e-handels- og fulfilmentlager, hvor planen var at installeres der en AutoStore-løsning bestående af ca. 35.000 kasser og 60 robotter, med mulighed for at håndtere op til 100.000 kasser og 150 robotter. En opgave med en samlet værdi på otte millioner euro (ca. 60 mio. kr.).
”Vi er utroligt glade og stolte over at blive valgte som Top-Toys automationspartner på et marked med hård konkurrence”, sagde adm. direktør for Swisslog Norden, Lars Hultén, ved den lejlighed.
I dag har tonen imidlertid fået en anden klang. Den 30.november 2018 gik Top-Toy således i rekonstruktion, og mindre end en måned senere blev koncernen erklæret konkurs. Det betød, at en større gruppe kreditorer tabte en formue, og nu overvejer flere af dem at lægge sag an mod legetøjskoncernens ledelse, skriver Børsen.
Økonomisk lussing
En af disse kreditorer er netop Swisslog, der derfor har bedt advokatfirmaet Plesner undersøge, om der er grundlag for at stævne den tidligere ledelse og kræve erstatning.
”Vi har aldrig fået pengene, og det kom som en overraskelse for os, da Top-Toy gik i rekonstruktion. Nu har vi engageret Plesner for at få deres advokater til at undersøge det juridiske. Der er ikke nogen tvivl om, at vi er skuffede over forløbet”, siger Lars Hultén til Børsen.
”Vi har fået en økonomisk lussing. Under vores forhandlinger med Top-Toy gjorde ledelsen det klart, at den havde en klar plan om at forbedre økonomien. De virkede seriøse, og jeg forstod det sådan, at vores system var en stor del af deres restruktureringsplan”, fortsætter han.
Fredag d. 1. november i år sendte kuratorerne i Top-Toys konkursbo en redegørelse til samtlige kreditorer. Det samme gjorde den såkaldte ad hoc-kurator, som kreditorerne med Lego i spidsen har indsat til at undersøge konkursboet.
Ad hoc-kuratoren har ifølge Børsen endnu ikke fundet grundlag for at konkludere, at ledelsen har gjort noget angribeligt, men Plesner vil nu foretage yderligere undersøgelser og derefter tage stilling til, om der er grundlag for at rejse en sag.
Læs også: Tænk fremtiden med når du investerer i et WMS
”Vi har modtaget ad hoc-kurators rapport, som vi er i gang med at undersøge i henhold til instruks fra vores klient. Men vi er endnu ikke klar til at konkludere noget ud fra den”, siger advokat Michael Schebye Brandt-Jensen til Børsen.
-AK