16.05.2018  |  IT

Tænk fremtiden med når du investerer i et WMS

Hvor dyrt og komplekst er det at opgradere et WMS? Det mener Roberth Karlsson er et vigtigt aspekt at tage med i betragtning, når du skal investere i et nyt WMS.

Når du befinder dig et projekt, der handler om at købe og implementere et WMS, er det oplagt for dig at fokusere på dit aktuelle behov og nuværende flow. Men det er værd at huske på tiden, der kommer efter, du er færdig med at implementere, og løsningen fungerer.

Udenfor lagerets fire vægge foregår der løbende en udvikling inden for lagerlogistik og WMS-software, som kun går én vej, og det er mere og mere tempo på forandringerne. Hvis du skal fortsætte med at drive et konkurrencedygtigt lager, så skal du løbende udvikle flowet, og skal du udvikle flowet, så har du behov for behov for løbende at opdatere dit WMS med de seneste egenskaber.

WMS-leverandører håndterer opdateringer på forskellig vis. Og det er noget, du bør se nærmere på, når du køber et WMS. Første spørgsmål: Hvor ofte leverer de nye opdateringer? Andet spørgsmål: Hvor komplekst er det at gennemføre en opdatering? Det sidste er meget vigtigt, fordi det er ikke usædvanlig, at en opdatering koster en formue.

Det er værd at være grundig, når du implementerer et WMS. Undgå unikke tilpasninger så meget som muligt. Unikke tilpasninger koster penge i implementeringen, men endnu vigtigere: De koster også penge, hver gang I skal opgradere, fordi WMS-leverandøren skal bruge konsulenttimer på at sikre tilpasningen, når I opgraderer. Dette aspekt er værd at se på, før du investerer, fordi måden, en leverandør håndterer opdateringer på, varierer meget fra leverandør til leverandør.

Jo større, jo sværere
Jeg møder ofte kollegaer, der ønsker at opgradere deres WMS, men viger udenom opgaven, fordi deres system indeholder så mange unikke kundetilpasninger, at omkostningerne forbundet med en opgradering er markante. Det betyder, at de ikke kan tage nye smarte funktioner i brug, der ellers kunne forbedre effektivitet og kvalitet i deres lagerdrift betydeligt.

Undgå unikke tilpasninger så meget som muligt.

Roberth Karlsson

Det bliver kun værre, hvis du er et globalt firma, der har mange lagre rundt omkring på kloden, som alle har individuelle tilpasninger. I sådanne tilfælde kan opgraderingsomkostninger være ekstremt høje.

Standardisering er meget vigtigt, og har du mange lagre, bør du have en WMS manager, som har ansvar for at sikre, at systemet bliver så standardiseret og med så få tilpasninger som muligt.

Nogle WMS-leverandører indlejrer individuelle kundetilpasninger som en standardfunktion i næste version, og i sådan et tilfælde er det intet problem, og du skal ikke betale for tilpasningen to gange. Konkurrencen i dagens erhvervsklima er hård, og det er derfor vigtigt at gøre brug af et etableret WMS med en stor brugerbase.

Det betyder nemlig, at du kan drage fordel af synergier, fordi andre kunders smarte løsninger bliver standard i næste version af WMS-løsningen. Det er årsagen til, at du nøje skal undersøge omkostningerne ved fremtidige opgraderinger, når du sonderer WMS-markedet.

Denne artikel er en del af temaet Tema om lagerstyring og WMS

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere