Mulighederne i automation bliver stadig overset

I en ny amerikansk undersøgelse svarer over 60 procent af de adspurgte supply chain-folk, at de aldrig har hørt om automatiseringsprocessen RPA. Men mange for brug for det i takt med at ressourcerne begrænses, påpeger en af analysens forfattere fra Institute for Supply Management.

Automation rummer mange muligheder, men teknologier som RPA bliver i høj grad stadig overset, viser amerikansk analyse..

11.04.2019

SCM.dk

I undersøgelsen blev de adspurgte præsenteret for fire forskellige bud på, hvad RPA betyder, og her svarede 63 procent nej til spørgsmålet, mens yderligere seks procent fordeler sig på de andre (forkerte) muligheder.

RPA står for robotic process automation, der – som navnet antyder – er en teknologi, der hjælper med at automatisere repetitive opgaver med software. Det kan eksempelvis være indtastning af data eller gentagne flytninger af filer, altså simple opgaver, der ikke ændrer sig nævneværdigt, og som en computer derfor kan programmeres til at udføre.

Og RPA er noget, supply chain-folkene bør forholde sig til, påpeger James Fleming, der er program manager of certification ved ISM og en af forfatterne af analysen. Der handler nemlig om ressourcer, hvilket er noget, der svinder ind i sektoren. Ifølge ISM er i snit 1,8 procent af virksomhedernes ansatte beskæftiget med supply management, og andelen er faldende.

”Hvis vi troede, at vi får flere folk, så tog vi fejl. Hvis vi gerne vil arbejde flere timer, så får vi ikke lov. Og jeg tror at en del folk efterhånden er ved at forstå den her idé om at finde metoder til at finde transaktionsopgaverne, automatisere dem, og så begynde at bruge vores ressourcer mere strategisk”, siger han til supply chain dive.

Selvom mange i undersøgelsen altså ikke har hørt om RPA specifikt, så er et flertal ikke desto mindre i gang med eller ved at planlægge automation af processer gennem lignende strategier, eksempelvis kunstig intelligens.

Større gevinster i sigte
De største udfordringer i den forbindelse, viser undersøgelsen, er mængden af IT-ressourcer, der er nødvendig, ligesom en mangel på teknisk ekspertise og fleksibilitet i programmerne virker hæmmende. Men fordelene er bedre workflow, højere produktivitet og mere tid til andre opgaver.

På længere sigt vil målsætningerne for de virksomheder, der arbejder med denne type teknologier, formentlig rykke fra de lavthængende frugter, som RPA kan håndtere, til mere kognitive, AI-baserede projekter.

Læs også: Europæiske producenter halter bagud med den digitale forsyningskæde

Det er opgaver, der ikke følger et bestemt sæt instruktioner, men derimod kræver kunstig intelligens til at tage beslutninger baseret på historiske data og det, systemet ’ser’ i et givent input. Der er potentielt endnu større gevinster i sigte.

-AK

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

25.10.2024SCM.dk

Nyt samarbejde skal styrke små og mellemstore virksomheders it-sikkerhed

24.10.2024Industriens Fond

Sponseret

Kunstig intelligens gør vindmølle-reparationer mere præcise

24.10.2024SCM.dk

Ny software til optimering af materialehåndtering

23.10.2024SCM.dk

Green-tech startups får hjælp til at åbne USA

23.10.2024SCM.dk

Tool-kit skal bane vejen for nye AI-innovationer for robotter

22.10.2024AGR

Sponseret

AGR bliver modulopbygget for at imødekomme B2B-virksomheders behov

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online