Mulighederne i automation bliver stadig overset

I en ny amerikansk undersøgelse svarer over 60 procent af de adspurgte supply chain-folk, at de aldrig har hørt om automatiseringsprocessen RPA. Men mange for brug for det i takt med at ressourcerne begrænses, påpeger en af analysens forfattere fra Institute for Supply Management.

Automation rummer mange muligheder, men teknologier som RPA bliver i høj grad stadig overset, viser amerikansk analyse..

11.04.2019

SCM.dk

I undersøgelsen blev de adspurgte præsenteret for fire forskellige bud på, hvad RPA betyder, og her svarede 63 procent nej til spørgsmålet, mens yderligere seks procent fordeler sig på de andre (forkerte) muligheder.

RPA står for robotic process automation, der – som navnet antyder – er en teknologi, der hjælper med at automatisere repetitive opgaver med software. Det kan eksempelvis være indtastning af data eller gentagne flytninger af filer, altså simple opgaver, der ikke ændrer sig nævneværdigt, og som en computer derfor kan programmeres til at udføre.

Og RPA er noget, supply chain-folkene bør forholde sig til, påpeger James Fleming, der er program manager of certification ved ISM og en af forfatterne af analysen. Der handler nemlig om ressourcer, hvilket er noget, der svinder ind i sektoren. Ifølge ISM er i snit 1,8 procent af virksomhedernes ansatte beskæftiget med supply management, og andelen er faldende.

”Hvis vi troede, at vi får flere folk, så tog vi fejl. Hvis vi gerne vil arbejde flere timer, så får vi ikke lov. Og jeg tror at en del folk efterhånden er ved at forstå den her idé om at finde metoder til at finde transaktionsopgaverne, automatisere dem, og så begynde at bruge vores ressourcer mere strategisk”, siger han til supply chain dive.

Selvom mange i undersøgelsen altså ikke har hørt om RPA specifikt, så er et flertal ikke desto mindre i gang med eller ved at planlægge automation af processer gennem lignende strategier, eksempelvis kunstig intelligens.

Større gevinster i sigte
De største udfordringer i den forbindelse, viser undersøgelsen, er mængden af IT-ressourcer, der er nødvendig, ligesom en mangel på teknisk ekspertise og fleksibilitet i programmerne virker hæmmende. Men fordelene er bedre workflow, højere produktivitet og mere tid til andre opgaver.

På længere sigt vil målsætningerne for de virksomheder, der arbejder med denne type teknologier, formentlig rykke fra de lavthængende frugter, som RPA kan håndtere, til mere kognitive, AI-baserede projekter.

Læs også: Europæiske producenter halter bagud med den digitale forsyningskæde

Det er opgaver, der ikke følger et bestemt sæt instruktioner, men derimod kræver kunstig intelligens til at tage beslutninger baseret på historiske data og det, systemet ’ser’ i et givent input. Der er potentielt endnu større gevinster i sigte.

-AK

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

20.11.2024AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

19.11.2024SCM.dk

Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

19.11.2024Columbus

Sponseret

ATP om indkøb af IAM-løsninger: ”Skab dialog med leverandører og undgå impulskøb”

19.11.2024SCM.dk

Indspark: I praksis er AI langt fra de sci-fi-scenarier, der dominerer mediebilledet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online