06.02.2019  |  Produktion

Europæiske producenter halter bagud med den digitale forsyningskæde

Det kniber med at integrere og analysere data fra forsyningskæden for de europæiske producenter, viser nyt studie. Også kunstig intelligens er en mangelvare, men investeringerne er på vej.

Størstedelen af europæiske producenter er bagud i den digitale forsyningskæde. Det viser en ny rapport fra JDA Software, Inc. og Warwick Universitet. Rapporten ’Delivering the Digital Dividend’ har sammenlignet digitale forsyningskæder fra 179 europæiske producenter, hvilket har vist, at kun 13 procent har en ’præskriptiv’ forsyningskæde.

Læs også: Lidt mindre vækst, meget mere digitalisering

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Rapporten viser et grundlæggende problem: Mange producenter er ikke der, hvor de burde være, når det kommer til den digitale forsyningskæde. Som et resultat heraf, er producenterne stadig ikke fuldt ud i stand til at udnytte det digitale potentiale, hvormed de kan skabe større kundeintimitet”, siger Johan Reventberg, præsident EMEA, JDA Software.

Producenternes primære fokus ligger på ’operationel excellence’ (39 procent), og derefter kommer produktledelse (31 procent) og kundeintimitet (30 procent). Og det selvom de i højere grad bevæger sig mod segmentering og differentiering i forsyningskæden.

Ifølge rapporten er data hovedingrediensen, når det kommer til at levere både ’operationel excellence’ og større kundeintimitet.

Implementering af kunstig intelligens
Over 70 procent af producenterne har ikke implementeret nogen form for kunstig intelligens endnu, ifølge rapporten.

”Men hvis producenterne bliver i stand til at udnytte deres data bedre, vil de kunne udvikle deres forsyningskæder fra one-size-fits-all til mere præcist tilpasset markedssegmentering. Virksomheder, der formår at udnytte kunstig intelligens og maskinindlæring for at optimere hele forsyningskæden, vil naturligt blive mere konkurrencedygtige”, siger Johan Reventberg.

Læs også: Bøgernes forsyningskæde kaster sig over digitalisering

Det forventes at adoptering af kunstig intelligens vil vokse tre gange hurtigere end investeringer i f.eks. sensornetværk og Internet of Things (IoT).

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere