17.02.2017  |  Branchenyt

Hanjin er officielt gået konkurs

Retten i Seoul har i dag endegyldigt erklæret den store sydkoreanske shippingvirksomhed Hanjin konkurs med en gæld på omkring 37 mia. kr. Kreditorerne mødes snart.

Så gik den ikke længere for det, der indtil for blot et halvt års tid siden var verdens 7. største rederi. Sydkoreanske Hanjin Shipping er i dag fredag officielt blevet erklæret konkurs af retten i Seoul, hvor dommen gik på, at selskabet vil være mere værd som opsplittede likvider end som aktiv koncern, skriver Reuters.

I august 2016 havde selskabet, der sad på knap tre procent af det globale containermarked, en gæld på 5,4 mia. dollars (ca. 37 mia. kr.), og da kreditorerne meldte ud, at man med effekt fra den 4. september ikke længere ville poste penge i en redningsaktion, så er det siden da gået støt og roligt i retning af dagens kendelse.

Læs også: Hanjin Shipping på vej mod konkurs

Retten erklærede videre, at man har valgt en administrator for konkursprocessen, og at kreditorernes krav forfalder d. 1. maj. De forskellige kreditorer, med den statsejede Korea Development Bank (KDB) i spidsen, mødes første gang den 1. juni.

Konkursen er ifølge SupplyChain24/7 den største, der har ramt containershippingsektoren i branchens over 50 år lange historie, og den har påvirket store dele af industrien. Gennem de seneste måneder har tusindvis af søfolk og andre ansatte mistet deres job, investorer har tabt enorme summer, og Hanjins 96 containerskibe har været strande ved havne over hele kloden, med gods ombord for i omegnen af 100 mia. kr.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere