Eksport

Strategi & ledelse

Fasttracks skal fastholde international distribution

I forbindelse med regeringens beslutning om at lukke Danmarks grænser på grund af coronavirusudbruddet, er der samtidig indført fasttracks for transport af nødvendig gods. "Vigtigt at regeringen kommunikerer, at grænserne er åbne for varer", lyder det fra DI Transport.

Branchenyt

Opfylder i kravene til jeres eksportkontrol?

Indhold fra partner

Branchenyt

Grønt transportkoncept modtager endnu en pris

Schmitz Cargobulls transportkoncept EcoDuo vinder endnu en pris, denne gang på European Tranport Award for Sustainability i München. Køretøjskombinationen belønnes for både at være grøn og økonomisk ansvarlig.

Branchenyt

Gode shippingperspektiver i mexicansk statsbesøg

I går indledte det mexicanske præsidentpar et statsbesøg i Danmark, der blandt andet byder på maritime muligheder for den danske shippingindustri.

Strategi & ledelse

Eksport til Rusland når aldrig tidligere niveau

Eksporten af fødevarer til Rusland bliver aldrig som før krisen. Dog er der muligheder for eksport af maskiner og knowhow, siger dansk ambassadør.

Produktion

Eksportvirksomheder har øget produktiviteten

Eksporten er steget i de danske eksportvirksomheder siden 2008 på trods af færre medarbejdere, viser tal fra Danmarks Statistik. Erhvervsstyrelsen mener, det indikerer øget produktivitet.

Indhold fra partner

Branchenyt

Dansk skibsfart satte eksportrekord i 2019

Eksporten har aldrig været højere i dansk skibsfart end i 2019, hvor rederierne eksporterede for et rekordhøjt beløb. Fremgangen kan tyde på endnu et godt år i 2020, på trods af flere internationale begivenheder, der kan påvirke verdenshandlen.

Strategi & ledelse

Minister: Grøn transport kan blive et erhvervseventyr

Erhvervsminister Simon Kollerup ser et stort potentiale for danske virksomheder, når det gælder eksport af grønne løsninger til transportbranchen. Og så er han klar til at hjælpe dem på hjemmefronten med at optimere deres egne forretninger, bl.a. gennem data. Hos Dansk Industri er man glade for planen.

Branchenyt

Danske virksomheder sælger stort til FN-organisationer

Danske virksomheders salg til FN-organisationer steg med knap én milliard kroner sidste år. Salget dækker blandt andet over transport og logistik.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Robotvirksomheder vil indtage nye markeder – sammen

Herhjemme er de konkurrenter, men i kampen for at stå stærkere på udenlandske eksportmarkeder står danske robotvirksomheder sammen. Det sker gennem det nye projekt RoboExport.

Branchenyt

Ny dansk logistikåbning til Østafrika

To danske virksomheder, Global Supply and Trading og DSV er gået sammen om at åbne en strategisk og logistisk indgang til det voksende marked i Østafrika.

IT

Fleksible robotter gavner dansk konkurrenceevne

Hos den fremadstormende danske robotproducent Universal Robots ser CEO Enrico Krog Iversen fleksible robotter som et godt bud på, hvordan virksomhederne kan holde produktionen herhjemme.

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere