25.02.2022  |  Branchenyt

REACT-EU tilføjer 135 millioner kroner til danske SMV’er

Virksomhedsprogrammet, som allerede oplever stor søgning fra SMV’er over hele landet, får nu ekstra midler til at styrke de mest succesfulde indsatser. 135 millioner kroner REACT-EU tilføres programmet, der drives af de tværkommunale erhvervshuse.

Virksomhedsprogrammet, som udbydes af erhvervshusene i hele landet, har skabt stor interesse, og erhvervshusene, der driver programmet, har allerede givet tilsagn om støtte på over 110 millioner kroner. til knap 1.000 små og mellemstore virksomheder.

Nu er yderligere midler på vej til programmet fra REACT-EU, som skal støtte danske små og mellemstore virksomheder i blandt andet deres grønne og digitale omstilling. I alt forventer erhvervshusene at kunne hjælpe over 4.000 virksomheder med deres udvikling og vækst.

Virksomhedsprogrammet består af i alt fire spor: SMV:Digital, SMV:Grøn, SMV:Vækstpilot og SMV:Eksport. De tre førstnævnte blev lanceret i efteråret 2021, mens SMV:Eksport åbner for ansøgninger 1. marts 2022. Alle sporene er søsat med det overordnede formål at hjælpe danske virksomheder godt igennem COVID-19-krisen og tiden derefter.

Læs også: Nyt klimakompas skal hjælpe SMV’er styre mod grøn omstilling

Der har været stor søgning til alle de åbne spor, og derfor tilfører Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu Virksomhedsprogrammet ekstra midler:

70 mio. kr. til at styrke SMV:Digital, der hjælper SMV’er med digitalisering.

50 mio. kr. til at styrke SMV:Grøn, der tilbyder SMV’er hjælp til grøn omstilling.

15 mio. kr. til at styrke SMV:Vækstpilot, der tilbyder tilskud til ansættelse af en vidensmedarbejder.

"Med de ekstra midler giver vi mulighed for at hjælpe endnu flere virksomheder med især digital og grøn udvikling. Virksomhederne kan blandt andet få støtte til at ruste deres forretning med nye teknologier, udstyr og kompetenceudvikling”, siger Dorte Zacho Martinsen, der er medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og medejer af BM Silo.

Hun tilføjer, at det er en stor fordel, at bestyrelsen kan udmønte på baggrund af konkrete erfaringer og til de indsatser, som er mest efterspurgte af virksomhederne:

"Det betyder, at vi kan målrette midlerne mod de indsatser, der i højeste grad kan udvikle, vækste og ruste virksomhedernes grønne og digitale omstilling”.

Støtten blev en investering i ERP-system

En af de virksomheder, der har fået afgørende hjælp fra Virksomhedsprogrammet, er virksomheden Washpower, som har base i Glyngøre. Washpower udvikler professionelle rengøringsløsninger til landbrug og industri og har siden opstarten i 2016 skabt adgang til 27 eksportmarkeder.

Virksomhedens størrelse og kompleksitet kræver et bedre ERP-system - et softwareprogram, der håndterer og integrerer størstedelen af en virksomheds funktionsområder som for eksempel ordrebehandling, salg, indkøb, lagerstyring og økonomisystem.

Og her har rådgivningen fra SMV:Digital været afgørende, siger CEO for Washpower, Glenn Pedersen:

"SMV:Digital har tidligere givet os adgang til kompetent rådgivning på området, som konkluderede, at det ikke er muligt at udbygge vores eksisterende ERP-system. Fremadrettet vil vi derfor bruge støtten til både rådgivning om og implementering af et nyt ERP-system, og den er helt afgørende for, at vi både får hjælp til at vælge det rigtige system. Men også for at vi får ressourcerne til at få det nye system implementeret rettidigt, så vi kan imødekomme og få fuldt udbytte af den udvikling, vores forretning er i”.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere