Grøn omstilling

Innovation

Brug af sejl kan reducere fragtskibes CO2-udledning

Ved at sætte fløjsejl på dækket, vil Cargill og BAR Technologies reducere fragtskibes CO2-udledning med op til 30 procent – uanset motor eller brændstof.

Innovation

El-hybridteknologi velegnet til bykørsel landet i Danmark

En sættevognstrækker, der både kører på el og diesel, er nu en realitet i Danmark. Scania har tilføjet den til sin udlejningsflåde – og allerede lejet den ud. Lavt støjniveau og manglende emissioner gør sættevognstrækkeren særlig velegnet til bykørsel.

Strategi & ledelse

3 råd til at sikre bæredygtighed i din virksomhed

Danske virksomheder skal sætte ambitiøse og ærlige målsætninger, hvis de vil have succes med den grønne omstilling. De skal inddrage medarbejdere i alle afdelinger og udnytte teknologiens muligheder. Det var pointerne, der blev fremført ved InfinITs SummIT 2020 i sidste uge.

Branchenyt

Logistikgigant når i mål med 2020-bæredygtighedsstrategi

Indhold fra partner

Innovation

Ammoniakmotor skal gøre skibsbranchen grøn

Den maritime sektor står i dag for op med tre procent af verdens CO2-udslip. Men Innovationsfonden har netop givet støtte til udviklingen af en ny klimavenlig motor, der skal gøre en ende på det. Motoren, der skal bruge ammoniak som brændstof, skal stå klar i 2024.

Innovation

DB Schenker kører nu på HVO100 biodiesel

DB Schenker har lavet en aftale med Q8 om at køre på det 100 % fossilfrie HVO100 biodiesel. Til en start vil ca. halvdelen af DB Schenkers distributionsbiler på Sjælland, med fokus på Storkøbenhavn, fra 1. oktober 2020 køre på HVO100 biodiesel, og derved være med til at reducere CO2 -udledningen med op til 90 %. HVO100 er et bæredygtigt alternativ til traditionel diesel, som kan tankes på de fleste dieselbiler i dag.

Indhold fra partner

Innovation

IoT-teknologi reducerer skibes brændstofforbrug

Alle vinder på, at skibes brændstofforbrug mindskes. Omkostningerne falder, og klimaet og miljø skånes. En løsning fra Frugal Technologies, der reducerer forbruget med mindst 10 procent, er blevet testet af flere rederier. Royal Arctic Line investerer nu yderligere i teknologien, som er tilbagebetalt indenfor 18 måneder.

Strategi & ledelse

Chokoladegigant sætter nye bæredygtighedsmål

For hvert produceret ton skal drivhusgasudledningen falde med 43 procent inden 2030, udmelder italienske Ferrero, der blandt andet er kendt for Nutella og Kinder. Det indebærer både en halvering af egne udledninger, samt reduktioner i virksomhedens forsyningskæde.

Planlægning

Verdensmålene fylder fem år - og du er inviteret med til festen

Indhold fra partner

Planlægning

Transport: Sådan gør du din flåde CO2-neutral

Danske vognmænd bliver mødt med voksende krav om CO2-neutral transport. Ny løsning skal hjælpe transportbranchen med at leve op til kravene ved at genoprette landområder i Tanzania.

Strategi & ledelse

Ligestilling af biogas med diesel kan mindske den tunge transports klimaaftryk

En vognmand betaler cirka 25 procent mere i årlige afgifter, hvis han i en lastvogn over 3,5 tons skifter fra diesel til biogas. Altså straffes vognmænd, når de skifter over til det CO2-neutrale brændstof. Det sænker den grønne omstilling, og en afgiftmæssig ligestilling af biogas og diesel kunne altså være et effektivt redskab til at mindske CO2-udledning fra tung transport.

Planlægning

Forenkling af din forsyningskæde er første skridt mod bæredygtighed

Den amerikanske konfektureproducent Mars, Incorporated har netop opnået en skovrydningsfri forsyningskæde for palmeolie. Det er lykkedes ved at forenkle forsyningskæden markant. Virksomheden er gået fra 1500 møller til under 100 – og målet er også at halvere dette antal inden udgangen af 2022.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere