24.05.2021  |  Lager & distribution

Skibsfart fylder mere i dansk eksport

Dansk skibsfart formåede i 2020 at holde eksporten oppe med blot et minimalt fald. Det generelle fald i dansk eksport betyder, at skibsfarten relativt set vokser sig større og udgør nu en femtedel af den samlede danske eksport.

Mens nogle sektorer havde stor nedgang i eksporten i 2020, kom skibsfarten ud af året med et fald i eksporten på beskedne 1,1 procent i forhold til rekordåret 2019. Det generelle fald i dansk eksport i 2020 var 8,5 procent og med det mindre fald til skibsfarten, vokser skibsfartens andel af den samlede eksport.

Det konkluderer en ny rapport fra Erhvervs- og Udenrigsministeriet.

I alt eksporterede dansk skibsfart i 2020 for 237,6 milliarder kroner, og søtransporten udgjorde i 2020 20 procent af den samlede danske eksport mod 18,6 procent i 2019.

Læs også: Klimaspørgsmålet er blevet et konkurrenceparameter i shippingbranchen

”Forbrugerne har brugt færre penge på rejser og oplevelser, men har fortsat købt varer. Det betyder, at der har været et næsten uændret eller endda stigende behov for skibstransport af forbrugsvarer. Det har været et gunstigt udgangspunkt for vores branche i et år, som var meget uforudsigeligt”, udtaler Jacob K. Clasen, vice adm. direktør i Danske Rederier i en pressemeddelelse.

Den høje eksport er med til at fastholde danske arbejdspladser i hele Det Blå Danmark, som samlet set beskæftiger mere end 95.000 mennesker.

”Skibsfart er Danmarks største enkeltstående eksporterhverv, og nu udgør vi et større stykke af den samlede danske eksportkage. Det kan vi gøre, fordi vi har nogle ufatteligt dygtige rederier, som, i hård konkurrence om transportopgaver i hele verden, hiver ordrer hjem hver eneste dag”, siger Jacob K. Clasen. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere