Skibsfart

Branchenyt

IMO klar med ny klimaaftale for fremtidens skibsfart

FN’s søfartsorganisation, IMO, indgår ny aftale, der skal nedbringe udledningen af drivhusgasser fra skibsfart. Målet er, at forureningen skal reduceres med mindst 50 procent i 2050 sammenlignet med 2008. Der er dog ikke udelt begejstring for målsætningen.

Branchenyt

Dansk teknologi skal give renere luft i shippingindustrien

I sidste uge kunne Miljø- og fødevareministeren præsentere en ny vision for, hvordan man kan øge eksporten af ren-luft-teknologi. Visionen bakkes op af Danske Rederier.

Branchenyt

Klimaforhandlinger for skibsfarten er i gang - Danske Rederier håber på ambitiøs plan

IMO er i fuld gang med at forhandle om en klimastrategi for skibsfarten. Danske Rederier håber på en konkret og ambitiøs plan, der kan "fastsætte klare mål for erhvervets CO2-udledninger".

Branchenyt

Mærsk tester vindteknologi i samarbejde med energiselskaber

Maersk Tankers og Shell er gået sammen med Norsepower og The Energy Technologies Institute for at teste vindfremdriftsteknologi.

Branchenyt

Suez og Panama omdannes til distributionshubs

De to kanaler, Suez og Panama, skal have flere faciliteter og omdannes til logistik- og distributionshubs.

Lager & distribution

Danske rederier kan tjene stort på Iran

Den danske skibsfart kan sejle omtrent 150 millioner kroner hjem fra Iran om året, når landet slipper fri af de internationale sanktioner, vurderer Danmarks Rederiforening.

Indhold fra partner

Branchenyt

Rapport: Kendt teknologi kan gøre skibsfarten (næsten) CO2-fri i 2035

Ved at implementere al eksisterende teknologi på området fuldt ud, kan drivhusgasudledningerne fra den internationale søfart reduceres med op til 95 procent i 2035, viser rapport fra OECD.

Branchenyt

Pirateri på laveste niveau i 22 år

Sammenlagt bød 2017 på 180 rapporterede tilfælde af pirater og væbnede røverier mod skibe, hvilket er det laveste antal siden 1995. Nogle steder er dog blevet farligere.

Lager & distribution

Det kom der ud af internationalt møde om skibsfartens miljøpåvirkning

Flere hundrede beslutningstagere og branchefolk fra hele verden har været samlet i London for at tage beslutninger, der kan gøre skibsfarten mere miljøvenlig. Her er hvad de kom frem til.

Lager & distribution

Mærsk: store skibe ikke eneste nøgle til mindre CO2

Vejen til de store CO2-besparelser, Mærsk Line har sat sig for at opnå, går ikke kun via større og mere effektive skibe; et virkemiddel, der i sig selv snart er udtømt.

Strategi & ledelse

Norsk rederibranche siger nej til ”beaching”

Ophugning af skibe sker ofte på et usikkert grundlag uden noget internationalt grundlag i den globale søfartsbranche. Derfor vil Norge nu ændrer praksis, når skibe skal hugges op.

Branchenyt

CBS Maritime med i national satsning på grøn skibsfart

CBS Maritime er med i et nyt partnerskab, der med mere end 100 millioner kroner i ryggen er den hidtil største nationale satsning på at udvikle grønne teknologier til den maritime sektor.

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere