Container

Strategi & ledelse

Aarhus Havn stod fast i stormvejret og belønnes med vækst

På Aarhus Havn forventede man, at omsætningen i 2020 ville falde, da corona-pandemien ramte. Men man holdt fast ved sine investeringer og sendte alle medarbejdere på arbejde på trods af krisen. Til gengæld står havnen nu med en stadigt stigende godsomsætning og udlejningsfrekvens, samt et stabilt overskud.

Lager & distribution

Containere i coronakarantæner presser shippingbranchen

Det globale handelsflow er ved at løbe tør for shippingcontainere, fordi skibe og deres last er i karantæne rundt om i verden, ikke mindst i Kina. Varer er op til to måneder forsinkede, men håbet om normalisering lever.

Branchenyt

Aarhus Havn slår egen containerrekord

Aarhus Havn overgår forventningerne og har allerede en måned for årets udgang slået forrige års rekord for håndtering af containere. I 2020, hvor grønlandske Royal Arctic Line begynder at anløbe havnen i fast rutefart, ser man frem til yderligere vækst.

Branchenyt

Damco og DFDS klar med vejeløsninger

For at være klar til den nye Solas-regel om vejning af containere, har to af de største danske operatører, Damco og DFDS, lanceret hver deres løsninger for at imødekomme kravene i regulativet.

Branchenyt

Ny container-alliance er bekræftet

Rederierne Hanjin, Hapag-Lloyd, K Line, Mitsui O.S.K. Lines, Nippon Yusen Kaisha og Yang Ming er gået sammen om en ny container-alliance, der får navnet The Alliance.

Indhold fra partner

Branchenyt

Containerbranchen går trange tider i møde

Fragtraterne falder, og krisen kradser i shippingbranchen, der aldrig kom sig helt oven på finanskrisen. Nu truer recession på ny i branchen.

Innovation

Partnerskab vil revolutionere affaldshåndtering

Ofte bliver affaldscontainere tømt, før der er behov for det. Et samarbejde mellem Sweco og Telia skal gøre op med spildkørslerne og resultere i mindre kørsel og højere serviceniveau.

Lager & distribution

Terberg tryller med affaldscontainere i Vejle

Som de første i Danmark har Vejle Kommune anskaffet sig en Terberg TT223 CC terminaltraktor med kroghejs. Den specialbyggede terminaltraktor fra N.C. Nielsen er i sving alle ugens dage fra morgen til aften og sikrer den interne transport af affaldscontainere på den travle genbrugsplads, hvor skraldebiler, borgere og virksomheder afleverer affald til sortering og genbrug.

Indhold fra partner

IT

Maersk vil digitalisere sit paper trail

Maersk er gået sammen med IBM for at flytte det massive papirarbejde, der er forbundet med international containertransport ind i den digitale verden. Det vil øge sikkerhed og transparens, og samtidig spare både tid og penge.

Branchenyt

Fransk rederi-gigant har tabt 100 millioner dollar

Rederigiganten CMA CGM led store tab i de første tre måneder af 2016. Derfor har rederiet nu udrullet en storstilet spareplan.

Branchenyt

Maersks aktiekurs i frit fald

Maersk-aktien får tæsk efter Maersk Line er ramt hårdt af lave fragtrater og hårde markedsbetingelser.

Branchenyt

Nyt containerregulativ på vej

Den 1. juli 2016 træder det nye Solas-regulativ om vægten på shippingcontainere i kraft, og selvom mange deltaljer stadig er uklare, så vil de nye regler påvirke hele fragtindustrien.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere