20.09.2021  |  Lager & distribution

Ever Ace slår rekord: Største containerskib til at krydse Suez

Det nybyggede containerskib Ever Ace krydsede i slutningen af august Suez-kanalen på sin vej fra Sydkorea til Tyskland. Dermed blev det 23.992 TEU store skib det største containerskib til at have gjort det.

Ever Ace er et 23.992 TEU stort containerskib og den 28. august krydsede skibet Suez-kanalen, som det første af sin størrelse, skriver TransportNytt. Dermed slog det taiwanesisk-ejet skib sin første verdensrekord.

Suez Canal Authority havde med hjælp fra flere lodsbåde truffet en række sikkerhedsforanstaltninger før Ever Ace's ankomst. På bådene var nogle af Egyptens mest erfarne lodser om bord, mens skibet blev tæt overvåget af Suez Canal Authority's trafikkontrolcenter.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Ever Givens blokering af Suezkanalen skaber langvarig dominoeffekt

Sin anden rekord slog Ever Ace 13 dage senere, da skibet anløb i Hamborg Havn med 21.718 20-fods containere ombord. Det er det største antal containere transporteret fra Asien til Europa på ét skib.

Ever Ace er ejet af rederiet Evergreen og bygget på Samsung Heavy Industries-værftet i Sydkorea. Fremover vil skibet sejle Ocean Alliances NEU6-ruten, som udover Hamburg også anløber havnene Felixstowe, Rotterdam, Colombo, Tanjung Pelepas, Kaohsiung, Qingdao, Shanghai, Ningbo, Taipei, Yantian, Tanjung Pelepas og Rotterdam.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere