Containerskib

Lager & distribution

Ever Ace slår rekord: Største containerskib til at krydse Suez

Det nybyggede containerskib Ever Ace krydsede i slutningen af august Suez-kanalen på sin vej fra Sydkorea til Tyskland. Dermed blev det 23.992 TEU store skib det største containerskib til at have gjort det.

Planlægning

Rederier aflyser endnu et Asien-Europa containerskib

I sidste øjeblik blev MSC Erica, der skulle have sejlet fra Shanghai i søndags, aflyst. Skibet sejler for 2M-alliancen, som har foretaget en række aflysninger på det sidste. Skibet skulle bruges til en anden sejlads, men speditører er uforstående overfor valget.

IT

project44 udvider deres Advanced Visibility Platform med ocean visibility

Ocean visibility gør det muligt for shippers at spore nordamerikanske containershipments som de ankommer til forsendelseshavnen, rejser over havet og bliver losset fra skibet til jernbane eller lastbil.

Indhold fra partner

Lager & distribution

Seahorse Shipping vil revolutionere containerskibsfragt

Hos SeaHorse Shipping vil man revolutionere containerskibsfragt ved blandt andet at lade delvise undervandsbåde fragte op til flere shortsea containerskibe.

Lager & distribution

Første autonome, elektriske containerskib undervejs i Norge

Står det til det norske selskab Yara, vil der i 2020 sejle et autonomt og elektrisk containerskib mellem udvalgte norske havne - dermed vil man flytte transporten af 40.000 containere årligt fra landevej til søtransport.

Branchenyt

Kemikalier får skib til at stikke i brand i det Indiske Ocean

Containerskibet X-Press Pearl opdagede et læk fra en container med salpetersyre og forsøgte at anløbe to havne i nød, men blev afvist. Ud fra Sri Lankas hovedstad Colombo stak skibet så i brand.

Branchenyt

Historisk stort containertab vokser sig endnu større

Skibet One Apus var i slutningen af november så uheldig at tabe næsten 2000 containere i Stillehavet under en storm. Samtidig var de så heldige, at skibet hverken forliste eller blev beskadiget. Det gør det til det historisk største containertab uden skader på skibet.

Branchenyt

Mumbai Maersk sætter ny verdensrekord

Med en last på 19.038 TEU har Mumbai Maersk som det første skibe krydset det mytiske 19.000-mærke og sat ny verdensrekord som skibet med den største containerlast nogensinde.

IT

Sømand kan blive det næste skrivebordsjob

Automatisering er det nye sort inden for transportbranchen, hvorfor man i fremtiden også vil kunne opleve sømænd i kontorbygninger, der sidder og styrer skibe på afstand

Branchenyt

Maersk kan være tæt på milliard-skibsordre

Maersk kan være ved at en lægge en milliardordre på flere store containerskibe, siger anonyme kilder i værftsbranchen.

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere