28.08.2018  |  Branchenyt

Mumbai Maersk sætter ny verdensrekord

Med en last på 19.038 TEU har Mumbai Maersk som det første skibe krydset det mytiske 19.000-mærke og sat ny verdensrekord som skibet med den største containerlast nogensinde.

Mumbai Maersk, der er et 2. generations Triple-E skib, forlod Tanjung Pelepas havnen i Malaysia i sidste weekend med dens rekordstore last på 19.038 TEU og slog dermed alle tidligere satte rekorder.

Det var samtidig første gang, at den eftertragtede grænse for last på 19.000 TEU blev krydset. Den forhenværende rekord for et Maersk-skib blev sat af Madison Maersk, der i 2015 sejlede ud med en last på 18.215 TEU.

”Vores havne slår lige nu eksisterende produktivitetsrekorder. Den nye verdensrekord er et eksempel på, at vi er godt positioneret til at blive en virksomhed af operatører, der er stolte, passionerede og verdensklasse til at servicere vores klienter”, siger Keith Svendsen, Chief Operating Officer hos APM Terminals.

Læs også: Ny verdensrekord i 'palle-væltning'

Mumbai Maersk har en nominel kapacitet på 20.568 TEU og blev leveret i maj 2018. Det er dermed det nyeste i serien og har siden sejlet på ruten mellem Asien og Europa.

Efter afgangen fra Malaysia er skibet nu på vej mod Europa. Det første stop på turen forventes at blive Rotterdam d. 5. september.

-JM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere