07.06.2021  |  Branchenyt

Kemikalier får skib til at stikke i brand i det Indiske Ocean

Containerskibet X-Press Pearl opdagede et læk fra en container med salpetersyre og forsøgte at anløbe to havne i nød, men blev afvist. Ud fra Sri Lankas hovedstad Colombo stak skibet så i brand.

“Ulykken kunne være undgået hvis havnene havde gjort deres pligt og taget imod godset i stedet for at sætte både besætningen og skibet i fare”, siger en talsmand fra X-Press Feeders om den brand som opstod ombord på et af rederiets containerskibe i slutningen af maj.

Det skriver The Load Star.

Skibet X-Press Pearl var netop sejlet fra Hazira i Indien, da besætningen opdagede læk fra containere, som indeholdt salpetersyre. Anmodningen om at vende tilbage blev afvist, og det samme blev anmodningen om at anløbe i Hamad, Qatar, for at komme af med de utætte containere.

Læs også:

I stedet måtte skibe sejle videre, og da der d. 20. maj gik brand i containerne, befandt X-Press Pearl sig uden for Colombo, hovedstaden i Sri Lanka. I alt var der ca. 25 tons salpetersyre blandt de i alt 1.486 containere om bord på skibet, skriver det svenske medie Dagens Logistik.

Ilden blev slukket af det srilankanske brandvæsen, mens skibets besætning blev evakueret. Ingen blev såret.

Til gengæld truer lækager fra lasten bestående af kemikalier og kosmetik med at forurene havet ud for Sri Lankas vestkyst, hvor vragrester og miljøfarlige stoffer nu spreder sig langs kysten. Der venter sig et større oprydningsarbejde.

Kilde: Dagens Logistik, The Load Star 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere