31.08.2022  |  Branchenyt

Regulatoriske benspænd bremser Maersks containerforretning

Sidste år meddelte Mærsk, at man ville frasælge Maersk Container Industry til kinesiske CIMC. Denne handel er nu opgivet på grund af bøvl med de regulatoriske myndigheder.

A.P. Møller-Mærsks frasalg af Maersk Container Industry (MCI) er opgivet efter regulatoriske udfordringer. Det oplyser rederiet og China International Marine Containers Ltd. (CIMC) i en pressemeddelelse.  

De to parter meddeler, at de opgiver ​​den tidligere annoncerede transaktion, hvor CIMC skulle overtage MCI, som producerer kølecontainere. 

Parterne blev enige om at opsige aftalen på grund af betydelige regulatoriske udfordringer, der forhindrede dens afslutning. Det påtænkte frasalg blev annonceret den 28. september 2021 og var forventet afsluttet i 2022.  

Som en del af afslutningsprocessen var transaktionen betinget af myndighedsgodkendelser.  

Læs også: Rhenus Warehousing Solutions køber den danske tredjepartslogistikudbyder DKI

”Det er uheldigt, at transaktionen ikke vil ske trods indsats fra alle involverede parter. Gennem hele processen har MCI præsteret gode resultater takket være dedikation fra alle dets medarbejdere. Mærsk vil fortsat være en stolt ejer af MCI i en den nære fremtid, og vi vil nu vurdere det bedste strukturelle set-up for MCI for at sikre den langsigtede udvikling af forretningen”, fortæller Patrick Jany, der er CFO hos A.P. Møller. 

MCI blev grundlagt af Mærsk i 1991 og har været en del af virksomheden i mere end 30 år. Gennem årene har det forvandlet sig til en virksomhed, der udelukkende fokuserer på fremstilling af kølecontainere. I dag beskæftiger MCI 2.300 medarbejdere i Kina og Danmark. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere