Infrastruktur

Branchenyt

Ny transportminister på plads

Benny Engelbrecht er udpeget som transportminister i regeringen Mette Frederiksen. Både ITD, DTL og DI Transport byder ham velkommen og ser frem til samarbejdet. Transportens rolle i den grønne omstilling er en af de store opgaver, lyder det fra alle tre parter.

Strategi & ledelse

Blå blok: Lastbilerne skal kunne køre stærkere

Regeringen og Dansk Folkeparti er i hælene på en gigantisk infrastrukturplan kommet med et lovforslag, der skal give lastbilchauffører lov til at trykke lidt hårdere på speederen uden for tæt bebyggede områder og på motortrafikveje. Godt for økonomien, mener man, men skidt for trafiksikkerheden, påpeger Rådet for Sikker Trafik.

Branchenyt

Norge opruster sin infrastruktur for 855 milliarder

For nylig blev den norske regering og dens støttepartier enige om en national transportplan for perioden 2018 til 2029. Her vil man for 855 milliarder kroner bygge veje og jernbane, bore og sprænge tunneler og anlægge havne.

Branchenyt

Trump har valgt sin transportminister

Den kommende amerikanske præsident har udpeget partifællen Elaine Chao som transportminister. Dermed kommer der konkret erfaring på posten, som skal håndtere gigantiske investeringer over de næste 10 år.

Branchenyt

Infrastrukturen ved nye supersygehuse bliver forbedret

Det skal være nemt at komme til og fra landets nye supersygehuse med både bil og tog. Derfor har staten afsat betydelige midler til en række projekter, som forbedrer den trafikale tilgængelighed.

Lager & distribution

Logistik på russisk

Finske Itella Logistics har været i Rusland siden 2006 og har opbygget erfaring i at navigere i et land med et stort markedspotentiale og mange udfordringer.

Lager & distribution

Pressede lastbilchauffører får ikke flere p-pladser i ny infrastrukturaftale

Siden 2010 er trafikken steget med 11 procent, men rastepladsernes parkeringspladser for lastbiler er ikke blevet udvidet i takt med udviklingen. Transportbranchen er skuffede over, at regeringen og Dansk Folkeparti ikke har afsat penge til nye p-pladser i den nye infrastrukturplan. Vi afventer resultatet af en ny regel, lyder det fra transportministeren.

Strategi & ledelse

Dansk Industri vil fremtidssikre infrastrukturen

De danske veje lider under et stigende pres fra både transportbranchen og den kollektive trafik. Dansk Industri vil have Folketinget til at bevillige 70 milliarder kroner frem mod 2030, så de vigtigste vejstrækninger kan udbygges og forbedres.

Branchenyt

Fremtidens transport: mere asfalt og gang i havnene

Når der skal investeres i fremtidens infrastruktur i Danmark, skal vejene stå øverst på listen, bl.a. med den moderne teknologi in mente. Og så skal havnene bringes mere i spil som alternative godskanaler. Det var overskrifterne, da Venstre indbød til konference om emnet.

Branchenyt

Virksomheder vil have bedre veje

Mange danske virksomheder ønsker bedre infrastruktur og transport. Sådan har meldingen været de sidste mange år, men dette på trods ligger Danmark stadig lavt på den internationale liste over infrastruktur.

Lager & distribution

Indien investerer massivt i infrastruktur

Den indiske regering har afsat store summer til forbedring af infrastrukturen, så landet er rustet til at udvikle sin økonomi.

Indhold fra partner

Lager & distribution

Godsterminalerne ud af byen

Ifølge konklusionen i en svensk doktorafhandling bør godsterminaler flyttes fra centrum til udkanten af storbyerne, da det giver den mest bæredygtige form for transport.

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere