14.09.2020  |  Branchenyt

Hvordan undgår du kritisk nedetid?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Tid er penge som man siger, og der er utrolig meget sandhed i dette, når man står ansigt til ansigt med truslen om IT nedetid!

Af: Jan Van Hauen, Cloud Services Director, Columbus.

Ud over den frustration, der følger med, kan prisen for nedetid hurtigt bliver høj i form af tabt arbejdstid, mangel på salg og omkostninger, der stiger - det kan koste virksomheder millioner i indtægter hvert år.

Jeg arbejdede engang med en virksomhed, hvor der på grund af fejl i Master Planning (MP) ikke kunne genereres pakkelister. Dette ledte til, at fyldte lastbiler ikke kunne komme fra lageret og hele transporten blev forsinket. Forsinkelsen resulterede i, at virksomheden måtte betale bøder og ekstra gebyrer. Billedet er klart: Fordi pakkelisterne ikke kunne printes, kunne ingen varer leveres og al lagerpersonale måtte sendes hjem.

Hvordan kan du undgå en eventuel lignende situation i din virksomhed? Hvordan kan du sikre problemfri drift af alle dine processer og få kontinuitet i forretningen? Her er nogle enkelte og relativt ligefremme måder, hvorpå du kan forbedre evnen til at holde alle systemer i arbejde hele dagen, hele måneden og hele året rundt:

Forebyggende vedligehold

Forebyggende vedligehold gør jer i stand til at planlægge systematisk vedligeholdelse af maskiner og produktionsapparater på tidspunkter hvor stilstand ikke påvirker produktionsplanen negativt. Det går altså ud på, at man, ud fra erfaring med den enkelte maskine, udarbejder en plan for vedligehold. Altså sætter frekvens på hvordan og hvornår, der skal udføres vedligehold på den enkelte maskine.

Et vedligeholdelsessystem giver jer et samlet overblik over alt forebyggende vedligehold i, i form af log-bøger, vedligeholdelsesplaner og beskeder når vedligehold skal udføres. Det er vigtigt, at se forebyggende vedligehold som en del af serviceorganisationen, hvis opgave er, at få maskiner og produktionsapparater til at køre så meget og så godt som muligt. Så når uheldet er ude, kan I med et vedligeholdelsessystem undgå driftstop og minimere nedetiden.

Proaktiv overvågning af kritiske systemer 24/7

Som virksomhed, skal I have tid til at fokusere på hvad I gør bedst, nemlig jeres forretning. Det kan derfor være en god idé at oursource jeres IT og overlade den til IT-specialister. Her kan I være sikre på, at der bliver holdt øje med virksomhedens kritiske systemer 24/7. Overvågningen vil sikre at fejl opdages inden total nedbrud, og sikre at systemer er kørende med optimal ydelse for brugerne. Med en proaktivt overvågning, kan du være på forkant med dine systemer og forebygge nedbrud i driften.

Selvom det kan være umuligt at undgå kritisk nedetid 100%, kan risikoen alligevel minimeres betydeligt med en IT-beredskab og de rigtige systemer.

Få bedre forretningsforudsigelighed og bæredygtighed. Undgå it-nedetid og sørg for 99,5% oppetid og 24/7 overvågning og support.

Hent e-bog

Mere fra Columbus Danmark

Columbus Danmark

http://www.columbusglobal.dk

Columbus hjælper virksomheder i den digitale transformation af deres forretning ved at øge værdien af deres ERP-investering. Vi udvikler og implementerer vores løsninger baseret på innovative platforme der accelererer digital transformation og ROI. Vi minimerer risici forbundet med at implementere, opgradere og udskifte eksisterende ERP-systemer. Vi leder vores kunder med best practice services og…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere