06.09.2017  |  Lager & distribution

DHL og Volkswagen tester levering til bagagerum

DHL Parcel og Volkswagen er gået sammen for at teste levering til kundernes biler i Berlin.

DHL vil gøre pakkelevering endnu mere fleksibel ved at levere direkte til bagagerummene i kundernes biler. Metoden bliver netop nu testet i Berlin i samarbejde med bilfabrikanten Volkswagen.

Læs også: DHL og Ford præsenterer ny el-lastbil

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I pilotprojektet udbyder Volkswagen 50 Polo-modeller, som de udvalgte testpersoner kan bruge til at modtage online bestilte pakker i fire uger. Bilerne er tilpasset systemet, så en DHL-chauffør kan få adgang til bagagerummet og efterlade pakken der, i stedet for på privatadressen.

”Eftersom vi allerede har testet levering til biler succesfuldt i andre tyske projekter og fortsat tilbyder det for Smart-chauffører, er vi glade for at få Volkswagen som partner. Partnerskabet gør det muligt for os at tilbyde servicen til endnu flere”, siger Achim Dünnwald, adm. direktør for DHL Parcel.

Leveringsmetoden kræver blot, at kunderne vælger et tidsrum på to timer, hvor pakken kan blive leveret og samtidig har bilen parkeret et sted, hvor DHL’s kurer har adgang til. Kunden vil modtage en e-mail, både når ordren er gået igennem, og når pakken er leveret i bagagerummet.

DHL’s kurer modtager bilens lokation fra DHL’s leverings-app, som kan læse den nøjagtige adresse via GPS. App’en sender også en kode til engangsbrug, som kureren kan bruge til at åbne bagagerummet i kundens bil.

Læs også: DHL gennemfører forsøg med mobile robotter i Holland

Leveringsmetoden kan ikke kun bruges til at levere pakker til kunderne, men også til at hente returvarer. Begge dele skal efter planen udfoldes til endnu flere kunder med tiden:

”Som en innovativ og førende virksomhed i branchen er vores mål hos DHL Parcel at tilbyde denne leveringsform til så mange kunder som muligt i Tyskland”, siger Achim Dünwald.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere