22.09.2020  |  Planlægning

Covid-19: Optimering af logistikken skal forbedre testoplevelsen for både borgere og medarbejdere i Region Hovedstaden

I takt med vi oplever et stigende smittetryk, kræver det en omlægning af testopgaven i Region Hovedstaden, så forholdene for både medarbejdere og borgere er i top. En sammensmeltning af testsporene, samt udnævnelsen af ny vicedirektør for regionens Akutberedskab skal sikre optimeringen.

I dag varetager hospitalerne og Akutberedskabet test i sundhedssporet, mens TestCenter Danmark har ansvaret for materialer og analyser af test i samfundssporet (de hvide telte i lufthavnen, Fælledparken, Friheden etc.). Bemandingen står Region Hovedstadens Akutberedskab dog også for. Der er derfor to parallelle spor for test, en række mobile testenheder og walk-in muligheder og systematisk test af medarbejdere i region og kommuner.

”Med øget smittetryk er der massivt pres på flere test, så der er behov for at vi gør det her smartere og enklere. Vi samler testopgaven mest muligt uden for hospitalerne og under samme ledelse, så hospitalerne kan koncentrere sig om patientopgaven og test af de syge,” siger Svend Særkjær, regionsdirektør, i en pressemeddelelse. 

Nyt lederskab

Det er en mester i logistik og ledelse, der i dag overtager ledelsen af hele testområdet i Region Hovedstaden. Lars Falk Jensen er chef for Facility Management på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, men rykker det næste år ud til Region Hovedstadens Akutberedskab, hvor han bliver konstitueret vicedirektør.

Læs også: Ni trin til at genskabe en mere robust forsyningskæde post-corona

”Vi må forvente, at pandemien ikke forsvinder lige med det samme, så jeg er meget glad for, at Lars Falk har sagt ja til den her opgave. Borgere og patienter skal møde større brugervenlighed og bedre kommunikation, men der er også behov for at forbedre booking og skabe hurtigere tid til test og korte svartider. Samtidig skal vores set up være robust og holdbart, så det passer til et langstrakt testbehov hen over vinteren, hvor vi ikke kan stå ude i telte og teste”, siger Svend Særkjær.

Lars Falk Jensen kom til Bispebjerg og Frederiksberg Hospital i 2014, hvor han blev chef for Facility Management enheden. I 2018 modtog han Region Hovedstadens Lederpris på baggrund af en indstilling fra medarbejderne. Blandt andet fordi han er god til at skabe sammenhængskraft og korpsånd – og har et skrapt fokus på at rydde forhindringer af vejen.

- KCP

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere