07.11.2017  |  Innovation

Analyse: Automatiseringen gør det sværere for transportbranchen at tage socialt ansvar

Cirka halvdelen af de ansatte i transportbranchens smv'er udfører arbejde, hvor langt størstedelen nemt kan automatiseres, viser ny undersøgelse. Det går i sidste ende ud over de udsatte borgere, der besidder mange af den type jobs.

I Danmark har 820.000 personer et job, hvor opgaverne i høj grad kan erstattes af automatisering og ny teknologi. Det viser ny analyse fra Den Sociale Kapitalfond. Næsten halvdelen af de stillinger hører til i små eller mellemstore virksomheder (SMV’er).

Det er særligt inden for handel, anlægsarbejde, industri og transport, at automatiseringspotentialet er stort. Så stort, at robotter og teknologi kan klare de fleste af to ud af tre medarbejderes opgaver i branchernes SMV’er, vurderer fonden i analysen.

Læs også: Kan et skab være en større disruption end en robot?

Det betyder både, at det for mange af virksomhederne bliver muligt at effektivisere og skabe mere profit, men samtidig kan det også gå hårdt ud over de ansatte, der besidder den type stillinger, forklarer analysechef fra Den Sociale Kapitalfond, Kristian Thor Jakobsen:

”I små og mellemstore virksomheder ligger der formentlig et stort potentiale for produktivitetsforbedringer, hvis de kommende teknologiske muligheder udnyttes. Men der tegner sig samtidigt en væsentlig udfordring i forhold til beskæftigelsen – ikke mindst for udsatte borgere”, siger Kristian Thor Jakobsen.

Læs også: 2017 er rekordår for investeringer i automatisering

I sidste ende vil det ramme de SMV’ere, der er gode til at tage socialt ansvar ved at ansætte personer i fleks- og skånejobs. Og de vil gå ud over borgere, der i forvejen har svært ved at få foden inden for på arbejdsmarkedet, vurderer Den Sociale Kapitalfond.  

Læs hele analysen, der er en del af udviklingsprojektet ’Disrupted?’, her.

-CHM 

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere