29.08.2017  |  Branchenyt

2017 er rekordår for investeringer i automatisering

Interessen for den teknologiske udvikling er større end aldrig før, og allerede i første halvår af 2017 har man sat rekord i salget at motorteknologi, robotteknik, bevægelseskontrol og machine vision, viser ny forskning.

Det går hurtigt med den teknologiske udvikling – så hurtigt, at man i løbet af det første halvår af 2017 har sat rekord i salget af motorteknologi, robotteknik, bevægelseskontrol og machine vision, skriver zdnet.com.

Det viser ny forskning fra Association for Advance Automation (A3), der ved samme lejlighed påpeger, at de indsamlede data stammer fra store og mellemstore virksomheders investeringer i automatisering inden for de senere år - især inden for e-handel og logistik.

Læs også: DHL gennemfører forsøg med mobile robotter i Holland

På robot-området peger forskningen ifølge A3 på, at salgsrekorderne blev sat inden for ordreenheder og -indtægter, antal forsendelser og indtægter fra disse.

”I alt blev 19.331 robotter, der er værdisat til ca. 1 mia. dollars (lidt over seks mia. kr., red.), solgt i Nordamerika i første halvdel af 2017. Det er det højeste niveau, der nogensinde er registreret i begyndelsen af et år”, siger en talsmand fra A3 ifølge zdnet.com.

Flere vil udfordre Amazon
Undersøgelsen viser også, hvilken effekt robot-markedet har på understøttende teknologi som machine vision og motorer.

Machine vision, der blandt andet omfatter smarte kameraer og belysningssystemer, gør det blandt andet muligt for automatiserede fulfillmentcentre at plukke og pakke varer. I de første seks måneder af 2017 blev der brugt i omegnen af 7,5 milliarder kroner til udgifter på dette område.

Ifølge zdnet.com afspejler dette detailhandlernes indsats mod at nå op på samme niveau som Amazon, der har branchens førende logistikkapacitet til ordreudførelse.

Kina særligt begejstret for automatisering
Kina er et af de steder, hvor man er særligt glad for at investere i automatisering. Således ser man i højere grad en tendens til, at virksomheder vil erstatte mennesker med maskiner, i takt med at deres løn stiger, og virksomhedernes gæld vokser, skriver zerohedge.com.

Men ifølge en rapport fra Bloomberg Intelligence kan Kinas begejstring for automatisering få alvorlige konsekvenser for den globale økonomi, da udviklingen blandt andet er med til at sænke lønnen og skabe større ulighed blandt befolkningen.

Hos de kinesiske ledere er man imidlertid af en anden overbevisning. I Beijing mener man, at man kan få borgerne til at fokusere på job i servicesektoren, hvis man automatiserer sektorer som bilproduktion, elektronik, apparater, logistik og fødevarer.

Læs også: Robotter i logistikken - løsning, udfordring eller trussel?

Samtidig håber man på, at man i fremtiden kan producere flere af sine egne robotter, så man kan udfordre de virksomheder, der i forvejen dominerer markedet.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere