Distribution

Branchenyt

DSV vil samarbejde med fremtidens innovatører

Transport- og logistikfirmaet DSV lancerer en ny tjeneste, DSV Start-Up, som skal hjælpe nyopstartede virksomheder med at få gang i en ordentlig supply chain, og samtidig blive DSV’s fremtidige partnere.

Lager & distribution

DHL gennemfører forsøg med mobile lagerrobotter i Holland

For nylig kunne teknologiselskabet Wärtsilä afsløre, at man i samarbejde med DHL har haft succes med at afprøve mobile robotter i Wärtsiläs distributionscenter i Holland. Det har fået selskabet til at fortsætte med forskning i smart robotteknologi, så man i fremtiden kan strømline lageroperationer.

Branchenyt

DSV-chef: Selvkørende lastbiler om 5-10 år

Topchefen i DSV, Jens Bjørn Andersen, forudser at selvkørende lastbiler kan være en realitet om 5 til 10 år. I første omgang dog kun på motorvejene, og chaufførerne har ikke noget at frygte lige med det samme.

Branchenyt

Farvel til indkøbscenteret og den traditionelle distribution

De amerikanske shopping malls er pressede af den voksende e-handel, og flere og flere må dreje nøglen om. Samtidig ændrer distributionsmønstrene sig i takt med at handlen rykker online og leveringskravene vokser.

Strategi & ledelse

Virksomheder halter bagud med digitale strategier

Flere ledere får ikke indført den nødvendige it-strategi i deres sektorer, viser ny stor undersøgelse.

Strategi & ledelse

Maersk satser på intelligente containere

Maersk Line er efter fem års udvikling klar med containersensorer. De skal melde ud, når fejl opstår på lange fragtruter og dermed mindske omkostninger.

IT

Blockchain viser vejen for next generation distribution

Der er meget, der tyder på, at blockchain teknologi vil komme til at spille en stor rolle for fremtidens supply chain management og distribution. Det gælder særligt, når vi taler global distribution med komplekse informations- og pengestrømme.

Branchenyt

Sikkerhed før hastighed

Når Novo Nordisk skal distribuere livsnødvendig medicin ud til sine kunder, så er leveringssikkerheden i højsædet, selvom det også skal gå stærkt. Og der er ikke plads til kompromisser på kvaliteten, fortæller koncernens nordiske distributionschef, Kirsten Yirtici.

Lager & distribution

Sælg e-handelsvarer direkte til millioner af kinesere

PostNord har etableret e-handelskanal med China Post og platformen Ule.com, så danske e-handlere kan nå ud til den stærkt voksende middelklasse i Kina.

Sourcing

Kvalitetsmål hjælper distributører med at minimere fejl

En aftale om kvalitetsmål mellem grossisten Lemvigh-Müller og distributionsfirmaerne TNT og DSV har nedbragt antallet af fejlleveringer til et minimum.

Lager & distribution

Skype-milliardær bruger robotter til udbringning

Et nyt projekt fra Skype-milliardæren Janus Friis benytter selvkørende robotter til udbringning af dagligvarer og pakker.

Branchenyt

E-handel sætter rekord i første halvår

2015 bliver et rekordår, hvor danskerne vil e-handle for over 90 mia. kr. Det viser en prognose fra FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere