19.12.2019  |  Lager & distribution

Amazon leverer halvdelen af sine amerikanske pakker selv

Analysevirksomheden Morgan Stanley vurderer, at Amazon via sin logistikdivision allerede leverer halvdelen af sine pakker på hjemmemarkedet i USA, og at selskabet inden længe vil overhale både UPS og FedEx målt på volumen. Stort fokus på byområder kan være del af forklaring.

Amazon har igennem en årrække opbygget sit fulfillment-netværk hjemme i USA og leverer flere og flere af sine egne pakker, hvad enten det er med fortovsrobotter eller fragtfly, eller måske snart med droner. I samme moment siger man farvel til sine aftaler med de traditionelle transportfirmaer.

Læs også: Fremgang for lastbilbranchen i USA

Nu har analysevirksomheden Morgan Stanley så set nærmere på udviklingen, og her er man nået frem til, at Amazon på nuværende tidspunkt håndterer omkring halvdelen af sine egne pakker på det amerikanske marked.

”Vores AlphaWise-analyse viser, at Amazon Logistics allerede leverer ca. 50 procent af Amazon USA-volumen, fokuseret på byområder”, lyder det fra Morgan Stanley, skriver bl.a. CNBC.

Ifølge Morgan Stanley har Amazon Logistics mere end fordoblet sin andel på det amerikanske marked fra omkring 20 procent for et år siden, og distribuerer nu omkring 2,5 milliarder pakker årligt. Til sammenligning håndterer UPS og FedEx 4,7 mia. hhv. 3 mia. pakker om året, vurderer MS.

Og rangordenen mellem de tre selskaber ser snart ud til at tippe til Amazons fordel. MS forudser således, at Amazon Logistics vil vokse med 68 procent om året (CAGR) frem mod 2022. Ved udgangen af 2022 vil det placere selskabets volumen på omkring 6,5 mia. pakker, et godt stykke foran de to rivaler, der forudses at være på 5 mia. hhv. 3,4 mia. pakker om året

”For os er Amazon Logistics allerede en stor aktør, og med en flåde, der er omkring en femtedel af størrelsen på konkurrenternes, siger det noget om deres evne til at bruge tæthed og teknologi til at løfte effektiviteten”, påpeger Morgan Stanley.

Som nævnt peger MS på, at Amazon fokuserer mere på de urbane og tætbefolkede områder end de to konkurrenter, hvilket kan være en del af forklaringen på selskabets hurtigere vækst.

Læs også: Gratis levering øger ikke mængden af returpakker

Vurderingen er således, at 61 procent af Amazon Logistics’ pakkevolumen er fra forstadsområder, 28 procent fra byer og kun 11 procent fra landet. Til sammenligning henter resten af industrien typisk omkring 20 procent af deres volumen fra landområderne.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere