06.08.2019  |  Lager & distribution

Fremgang for lastbilbranchen i USA

Den amerikanske lastbilindustri spillede en afgørende rolle for godstransporten i 2018, både inden- og udenfor landets grænser. Industriens omsætning steg med knapt 670 milliarder kroner sidste år.

Det lykkedes for den amerikanske lastbilindustri at øge omsætningen med næsten 670 milliarder kroner i 2018. Indtægterne steg fra omkring 4,7 billioner kroner i 2017 til 5,3 billioner kroner i 2018, ifølge American Trucking Associations’ årlige ATA American Trucking Trends 2019-rapport. Det skriver truckinginfo.com.

Læs også: Scania leverer gasdrevne lastbiler til tysk logistik-virksomhed

”2018 var et år med dynamisk vækst for lastbilindustrien. Og Trends-rapporten er en nem og enkel ressource, der kan bruges til at danne overblik over, hvor vores branche er, så ledere og beslutningstagere kan træffe informerede beslutninger om, hvor den skal hen”, siger cheføkonom hos ATA, Bob Costello, til truckinginfo.com.

De amerikanske lastbiler transporterede 11,49 milliarder ton gods i 2018. Det svarer til 74 procent af USA’s samlede fragtmængde målt i vægt.

Industrien beskæftiger 7,8 mio. mennesker i USA, hvoraf godt halvdelen (3,5 mio.) er chauffører. Blot 6,6 procent af det kørende personel er kvinder, mens etniske minoriteter udgør over 40 procent.

Rapporten viser også, at det er de små vognmænd, der trækker læsset. Virksomheder med seks eller færre lastbiler udgør således over 91 procent af den samlede flåde.

Læs også: Det amerikanske postvæsen skal teste selvkørende lastbiler

En stor del industriens omsætningssucces i 2018 skyldtes handel med Canada og Mexico. Her transporterede USA 3,6 procent mere gods til Canada og 10,2 procent mere til Mexico end i 2017.

- SDN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere