16.07.2019  |  Branchenyt

Scania leverer gasdrevne lastbiler til tysk logistik-virksomhed

Logistik-virksomheden Havi har et samarbejde med svenske Scania om alternative brændstoffer til Havi’s lastbiler. Senest har Scania leveret ni gasdrevne lastbiler til Havi, så antallet af virksomhedens gasdrevne køretøjer nu er oppe på 35.

Med udsigt til lavemissionszoner, vejafgifter og dieselforbud i europæiske byer bliver fordelene ved lastbiler, der udleder mindre CO2 og er mere støjsvage, stadig større.

Læs også: Elgiganten tester transport med biogas fra svensk distributionscenter

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det har den tyske logistik-virksomhed Havi, der blandt andet leverer varer til burgerkæden McDonalds, taget konsekvensen af. Fornyeligt har svenske Scania således leveret ni gasdrevne lastbiler til Havi, så antallet af gasdrevne køretøjer på distributionscenteret i Duisburg er oppe på 35.

Det skriver Transportnyhederne.dk.

Målet med partnerskabet er, at op til 70 procent af Havi's køretøjer i 2021 skal være skiftet til alternative brændstoffer i flere af de europæiske lande, Havi opererer i.

”For vores kunder bliver det mere og mere vigtigt med bæredygtige forsyningskæder med de lavest mulige emissioner. Med vores flåde på flydende gas bidrager vi til at gøre vores kunders forsyningskæder og produkter mere bæredygtige”, siger administrerende direktør Roland Schmidt fra Havi Logistics i Tyskland.

Åbner tankstationer til flydende gas
Hvis der skal banes vej for et mere bæredygtigt transportsystem, er det dog vigtigt at infrastrukturen også følger med.

Tysklands netværk af tankstationer til flydende gas udvikler sig dog stadig langsomt. I november 2018 åbnede Havi derfor landets fjerde tankstation til flydende gas, og endnu en station skal efter planen åbne i starten af 2020.

Læs også: 11 nye biogaslastbiler i Region Hovedstaden

”Vores strategi om bæredygtige brændstoffer er blevet en succes, og det var altafgørende, at vi åbnede vores egne stationer”, forklarer Torsten Oldhues, der er administrerende direktør for driftsafdelingen hos Havi.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere